Ekstra Bladet

Fri os for en ankesag

MOR T❘L TRAF❘KDRÆBT□ NATASCHA:

- PRIVATFOTO TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

– Jeg har ikke behov for, at han skal ydmyges mere.

Det er Anja Arrilds melding til statsadvok­aten og forsvarere­n for den 21- årige mand, der tirsdag blev idømt fængselsst­raf for uagtsomt at have slået hendes datter Natascha ihjel i en fartulykke natten til 10. marts sidste år i Lellinge vest for Køge.

De to juridiske modparter overvejer i de kommende to uger, om de vil anke dommen til henholdsvi­s formildels­e og skærpelse

– Nu er skylden placeret. Det er det vigtigste for os. Mit budskab er, at vi meget gerne vil være fri for en ankesag. Det eneste, vi ønsker, er at lægge det her bag os og prøve at komme videre. Men i sidste ende er det selvfølgel­ig op til forsvarere­n og statsadvok­aten, si

ger Anja Arrild.

Den afdøde piges mor oplevede retssagen i Roskilde som ’ mega- overvælden­de’ og den anspændte atmosfære i retssalen som ubehagelig.

Kørte om kap i landsby

Retssagens omdrejning­spunkt er Jes og Anja Arrilds 17- årige datter. Den fatale nat for næsten et år siden var hun passager i sin nu dømte ekskæreste­s Peugeot 206.

Køretøjet skred ud i et helleanlæg med mere end 100 km/t, smadrede to vejtræer og rullede rundt på en mark efter tre kammerater­s planlagte kapløb ved den tæt bebyggede landsby.

Det var mere end 100 procent over den tilladte hastighed. De to bilers førere havde forinden telefonisk aftalt, at de ville konkurrere om, hvem der kunne komme først igennem byen.

I Retten i Roskilde fik Nataschas ekskæreste tirsdag

for øjnene af sin egen familie, ofrets forældre og en stor vennegrupp­e en dom på 15 måneders fængsel, hvoraf kun tre måneder skal afsones.

Over for Ekstra Bladet har Jes Arrild givet udtryk for, at han ’ hader ham ( datterens ekskæreste, red.) over alt på jorden’.

Ikke andet end en dreng

Men efter at have set den anspændte og mumlende unge mand i retten, er parret ifølge Anja Arrild nået frem til, at en længere straf til ham ikke giver mening.

– Han er jo ikke andet end en dreng. Vi kan aldrig tilgive hans handlinger, men en længere straf gør ham jo ikke til et bedre menneske. Tværtimod, siger Anja Arrild.

Den 21- årige HF- studerende blev også idømt tre års frakendels­e af sit førerbevis. Den betingede del af hans fængselsdo­m er med to års prøvetid.

Han blev ud over groft hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab dømt for besiddelse af små mængder kokain.

Politiets anklager Magnus Mølholm havde krævet en ubetinget straf på mellem 16 og 18 måneders ubetinget fængsel til den tiltalte.

– For os er retssagen bare et praktisk punktum. Den følelsesmæ­ssige del kommer vi til at bearbejde resten af vores liv, siger Anja Arrild.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Jes og Anja Arrild sammen med den nu afdøde Nataschas lillesøste­r Julie. Familiens højeste ønske nu er at få mulighed for at lægge retsproces­sen om uagtsomt manddrab bag sig.
FOTO: LINDA JOHANSEN Jes og Anja Arrild sammen med den nu afdøde Nataschas lillesøste­r Julie. Familiens højeste ønske nu er at få mulighed for at lægge retsproces­sen om uagtsomt manddrab bag sig.
 ?? FOTO: PRIVATFOTO ?? Den 17- årige Natascha Arrild.
FOTO: PRIVATFOTO Den 17- årige Natascha Arrild.
 ?? FOTO: ?? Den 21- årige mand blev idømt en delvis betinget fængselsdo­m for uagtsomt manddrab og groft hensynsløs kørsel i Retten i Roskilde.
FOTO: Den 21- årige mand blev idømt en delvis betinget fængselsdo­m for uagtsomt manddrab og groft hensynsløs kørsel i Retten i Roskilde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark