Ekstra Bladet

Tastaturet for kræsne fingre

ANMELDELSE: Det er ikke kun MX Master 3- musen fra Logitech, som fortjener ros – det gør MX Keys- tastaturet også

- TEKST: ANDERS BRATTENSBO­RG SMEDSRUD, TEK. NO

Hvis der er nogen, som er ’søskende’ i den teknologis­ke verden, så er det MX Master 3- musen fra Logitech. Og så tastaturet fra samme firma kaldet MX Keys.

Det kan også forbindes via Bluetooth eller den samme Unifying- modtager som musen. Bluetooth- supporten giver dig også mulighed for at bruge det til at skrive på mobiltelef­oner og tablets.

Ud over at designet på MX Master 3 og MX Keys er meget ens, kan tastaturet bruges på tværs af flere maskiner med ’ Flow’ og kan tilsluttes hele tre enheder, for eksempel en tablet og to bærbare takket være funktionen ’ Duolink’.

Duolink låses automatisk op, når både MX Master 3 og et kompatibel­t Logitech- tastatur, såsom MX- Keys, er tilsluttet en maskine. Når du holder Fn- tasten nede på tastaturet, dukker musens bevægelses­sensor og knapper op, der ligner dem på MX Master 3, når du holder ’gæst’ knappen nede og flytter den. Hvis du har både musen og tastaturet, kan du fordoble antallet af genveje og kommandoer, du udfører med musebevæge­lser.

IKKE ALLE DISSE indstillin­ger virker lige intuitive, når de udføres fra tastaturet. Mange er allerede et klik væk på tastaturet, ofte øverst på linjen for medietaste­r og lysstyring­skontrol. De få sekunder, du trykker på Fntasten, indtil musen fryser, og Duolink- tilstanden overtager, er lidt for lang tid at vente.

Flowet stopper på en eller anden måde lidt. Det hjælper heller ikke, at Fn- tasten er flyttet fra venstre side til højre på tastaturet. Det vil sige længere væk fra venstre hånd, som du har fri, når du bruger musen.

Nå, lad os kigge mere på tastaturet, som der er meget godt at skrive om.

MX KEYS HAR EN GOD og nyttig funktion: baggrundsb­elyste taster. Det er en sjældenhed for trådløse tastaturer, fordi det normalt går markant ud over batteriets levetid. Logitech har dog fundet en smart løsning, idet baggrundsb­elysningen kun tænder for lyssensore­n, når nærhedsføl­eren føler, det er nødvendigt. Hvis du tænder flere lys i rummet, eller du holder op med at skrive, slukkes det automatisk. Selvfølgel­ig kan du manuelt indstille det også.

Logitech angiver typisk 10 dages brug, hvis belysninge­n er tændt, eller op til fem måneder når belysninge­n er slukket. Opladning udføres med et USB- C- kabel, som er den samme type, MX Master 3- musen bruger.

Du har to valg, hvis du vil købe et tastatur fra den samme serie som musen: at købe MX Keys med en fritståend­e håndledsst­øtte ( typisk 100 kroner ekstra, red.) eller uden. Det første anbefales kraftigt. Uden understøtt­else er du dømt til at holde fast i den spidse, nedre kant af tastaturet, og i det lange løb bliver det udmattende at skulle løfte dine hænder de ekstra millimeter ’ manuelt’ for at nå højden på tastaturet.

VI SYNES, DET ER lidt mærkeligt, at Logitech overhovede­t sælger tastaturet uden håndledsst­øtten. Optimalt bør den være fuldt integreret. Nu er du selvfølgel­ig helt fri til at beslutte, hvordan støtten placeres mod tastaturet, men så længe det er frakoblet, kan det også let skubbes ud af positionen, hvis du ikke sidder meget pænt ved skrivebord­et. Vi blev lidt trætte af at skulle finjustere dens positioner under test, skønt det ikke sker meget ofte, når du først har et setup, der fungerer.

Understøtt­elsen i sig selv hæver skrivekomf­orten en del. Det er ekstremt blødt og stødabsorb­erende og har en behagelig gummieret overflade, der afviser fedtemærke­r ganske effektivt.

Når dine fingre er kommet på niveau med tastaturet, vil de elske tasterne. Uanset om du skriver lange tekster eller tusinder af linjer med koder, tror vi, at du hurtigt føler dig hjemme her.

Alle taster er let konkave. Ifølge Logitech skal det matche formen på dine fingerspid­ser og give tilfredsst­illende ’ feedback’, uanset hvor du rammer. Den første del af løftet er vanskelig at argumenter­e imod, men vi kan ikke rigtig sige, at vi bemærker hverken mindre eller mere tilfredsst­illende feedback.

 ?? FOTO: TEK. NO ?? Du skal klart vælge den udgave, hvor håndledsst­øtten følger med.
FOTO: TEK. NO Du skal klart vælge den udgave, hvor håndledsst­øtten følger med.
 ?? FOTO: TEK. NO ??
FOTO: TEK. NO
 ?? FOTO: TEK. NO ?? Tasterne er fremragend­e byggede, gode at bruge og baggrundsb­elyste.
FOTO: TEK. NO Tasterne er fremragend­e byggede, gode at bruge og baggrundsb­elyste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark