Ekstra Bladet

SIKKE ET EU- CIRKUS

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

EU slår store sprækker. Hele unionen er ved at falde fra hinanden. I øjeblikket slås de 27 EU- lande om EU’s syvårige fremtidige budget. Danmark, Sverige, Holland og Østrig vil fastholde budgettet på en procent af det såkaldte BNI.

Der er slået et stort hul i EU-kassen efter Storbritan­niens modige exit fra et vaklende EU. Især de østeuropæi­ske medlemmer af EU kræver, at medlemslan­dene spytter mere i EU- kassen. Hvorfor? Fordi for eksempel Polen og Rumænien årligt hiver milliarder af euro hjem i EU- støtte. Langt mere end de selv betaler til Bruxelles. Danmark betaler årligt 20 milliarder kroner til EU’s svimlende budget på, og hold nu fast: 8200 milliarder kroner i budgetperi­oden.

Der er slået et stort hul i EU- kassen efter Storbritan­niens modige exit fra et vaklende EU

EU’s budget er en kæmpestor joke: Pengene går ind i en fælles kasse, så betales der til et kæmpe EU- bureaukrat­i/ administra­tion, kæmpe lønninger og fryns til EU- Kommission og EU- politikere. Resten af milliarder­ne strøs derefter hen over diverse regionale projekter og andre EU- projekter, der er svære at forstå og forklare. Det er utroligt, at det her EU-cirkus kan køre videre i samme gear.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Slagsmålet om EU’s budget er i fuld gang i disse dage.
FOTO: CLAUS BONNERUP Slagsmålet om EU’s budget er i fuld gang i disse dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark