Ekstra Bladet

Heunicke: Jeg svarer om en måned

-

Myndighede­rne står ikke i kø for at tage ansvaret for de manglende værnemidle­r under plejen af respirator- patient og plejehjems­beboer Birthe Larsen.

Først i slutningen af maj kan sundhedsmi­nister Magnus Heunicke ( S) svare på, om der er – eller vil blive – taget initiative­r til at sikre landets plejehjems­beboere og ældre mod at blive smittede med coronaviru­s af det personale, som passer dem.

Han vil også først i slutningen af maj oplyse, om plejeperso­nalet bliver coronatest­et forud for deres kontakt med de ældre.

Det oplyste han onsdag i to svar til Folketinge­t.

Henviser til hinanden

Meget bedre bliver det ikke hos de myndighede­r, som har ansvaret for pasningen af Birthe Larsen.

Lederen af Plejecente­r Kristiansm­inde henviser til Roskilde Kommune.

Kommunen henviser dog til Region Sjælland og det private plejefirma, Active Care, som har fået udlicitere­t opgaven med at overvåge og rense Birthe Larsens luftveje døgnet rundt.

Region Sjælland henviser dog til Respiratio­nscenter Øst, som hører under Rigshospit­alet. Her har det ikke været muligt for Ekstra Bladet at få et interview med den ansvarlige overlæge.

Har nu bestilt masker

Til gengæld oplyser direktøren for det private plejeog vikarfirma Active Care, Torben Evald, at hans firma altid følger myndighede­rnes retningsli­njer for værnemidle­r – og at der i øvrigt torsdag eftermidda­g kom et brev med nye retningsli­nje fra myndighede­rne.

Her fremgår det, at der først nu indføres brug af værnemidle­r som masker, briller og korrekt håndhygiej­ne under pasningen af borgere som Birthe Larsen.

Det skyldes det øgede smittetryk og Sundhedsst­yrelsens opdaterede retningsli­njer, skriver Respiratio­nscenter Øst.

’ Værnemidle­r ... er under bestilling og sendes ud hurtigst muligt,’ fremgår det af brevet.

Magnus Heunicke har ikke haft mulighed for at stille op til interview med Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark