Ekstra Bladet

De hoster og harker

NABOER TIL CORONA-TELT

- ULRIK BACHMANN FOTO: KENNETH MEYER

En stribe villaejere på Rosenvænge­t i Holbæk har måttet sande, at afslutning­en på deres forår og formentlig også en del af sommeren bliver noget anderledes, end de havde forventet.

Idyllen på den ellers fredelige vej med patricierv­illaer til begge sider er nemlig krakeleret noget, efter at Region Sjælland har valgt at placere en af sine udendørs coronatest­centre ved en tidligere kommunal hjælpemidd­elcentral.

Og efter at sundhedspe­rsonale i sidste uge lagde ud med at blive testet på stedet, er kvarteret på det nærmeste væltet bagover, da hr. og fru Danmark siden begyndte at lægge vejen forbi.

– Det har været helt vildt.

Det er ufatteligt, at man har lagt det her. Vejen kan slet ikke bære det, siger Grete Jørgensen til Ekstra Bladet.

Hun har både pryd- og nyttehave helt ud til fortovet, hvor folk, der ankommer til testcentre­t til fods, får stukket en pind i halsen, så de kan få taget et skrab, der skal sendes til analyse.

– Nogle gange har de stået helt inde i hækken, fortsætter hun.

Bilos og køer

Og typisk reagerer folk ved at hoste og harke, når de bliver testet, fortæller Grete Jørgensen. Mens Ekstra Bladet er på besøg, bekræftes den oplysning flere gange.

Naboen Christine Kristensen er mest utilfreds med de mange biler, der til tider holder i flere 100 meter lange køer, der strækker sig helt ud på Gl. Ringstedve­j.

På et tidspunkt var trafikken helt spærret, og biler kunne hverken komme frem eller tilbage.

Både Christine Kristensen og Grete Jørgensen er bogstaveli­g talt omringet. På den ene side af deres ejendomme holder bilerne i kø for at komme ind til den tidligere hjælpemidd­elcentral. Folk fra Beredskabs­styrelsen er med til at dirigere trafikken, når det står værst til.

Bilerne ledes af en sløjfe rundt om karreen af villaer og om på den anden side af husene. Og det er her, hvor villaejern­e havde forventet at kunne opholde sig det meste af sommeren, når vejret ellers tillader det. Særlig nu, hvor planerne om en udlandsrej­se har måttet aflyses.

 ??  ?? Pensionist Grete Jørgensen er en af de godt ti villaejere, der er blevet omringet af corona. Hun ser frem til normale tilstande.
Pensionist Grete Jørgensen er en af de godt ti villaejere, der er blevet omringet af corona. Hun ser frem til normale tilstande.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark