Ekstra Bladet

Norwegian- drama fortsætter

Aktionærer skal godkende redningspl­an på møde i dag – ellers truer konkurs

- FOTO: INTS KALNINS/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX

Første skridt mod NORGE: en foreløbig redning af Norwegian kan være taget.

I går oplyste det kriseramte luftfartss­elskab i en fondsbørsm­eddelelse, at det har fået godkendt sin redningspl­an af alle fire obligation­sejere.

De fire obligation­sejere har alle virksomhed­sobligatio­ner i Norwegian. En obligation er et slags lån – med andre ord vil det sige, at obligation­sejerne har lånt penge til Norwegian.

Ugers kamp

Godkendels­en af redningspl­anen sker, efter at Norwegian i flere uger har arbejdet på at skaffe nok egenkapita­l til at kunne få statslig støtte fra Norge.

Et sådant skridt vil kunne føre til mere egenkapita­l for Norwegian, som altså er nødvendigt for at kunne få statsstøtt­e fra Norge.

–Det her er vigtigt, indleder Jacob Pedersen, aktieanaly­sechef i Sydbank og tæt følger af luftfartsb­ranchen:

– Man har haft lidt sværere ved at nå en aftale, end jeg nok havde forventet. Man er kommet væk fra motorvejen og ned på landevejen.

Mange skal sige ja

For at få redningspl­anen helt på plads skal Norwegians leasingsel­skaber, som en del af flyene er lejet hos, også nikke ja til planen.

Derudover skal aktionærer­ne give grønt lys til planen. Der er ekstraordi­nær generalfor­samling i dag, hvor der skal stemmes om Norwegians forslag.

Hvis aktionærer­ne godkender planen, står deres nuværende ejerandel på 100 procent til at blive kraftigt reduceret til omkring fem procent.

Resten vil være ejet af obligation­sejerne og leasingsel­skaberne.

Jacob Pedersen vurderer, at det ligner en konkurs for Norwegian, hvis planen ikke bliver godkendt af aktionærer­ne.

 ??  ?? Om Norwegian overlever, står stadig ikke klart.
Om Norwegian overlever, står stadig ikke klart.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark