Ekstra Bladet

DF- rebel hænger i en tynd tråd

KRITISERED­E FORMANDEN: En eksklusion hænger truende over hovedet på Anders Vistisen

- JONAS SAHL sahl@ eb.dk

Klap kaje eller skrid!

Hvis Anders Vistisen vil gøre sig nogen forhåbning­er om at blive i Dansk Folkeparti, så skal han simpelthen holde sin kæft.

Og end ikke tavshed kan vise sig at være nok. De kommende dage afgør ledelsen i Dansk Folkeparti nemlig hans skæbne som DF'er.

Det forstår Ekstra Bladet på flere kilder i partiets top.

Anders Vistisen er kommet i unåde, fordi han i Avisen Danmark retter en usædvanlig kritik af Kristian Thulesen Dahls ledelse og politiske kurs. Og den slags gør man ikke ustraffet.

Ramt en mur

– Det er som om, man har ramt en mur med 120 kilometer i timen, men man slingrer videre, siger Vistisen blandt andet.

Da avisen spørger, om Kristian Thulesen Dahl er den rette leder, er hans svar uldent:

– Det er jo ikke sådan, at jeg har andre kandidater, og det er suverænt op til folketings­gruppen og årsmødet at afgøre, hvem den politiske leder af DF er. Men det skal da ses som en meget klar opfordring til ledelsen om at tage et meget klart standpunkt i forhold til, hvad der skal ske nu, lyder det fra Anders Vistisen.

Dræbende

Partistift­er Pia Kjærsgaard kalder over for Ritzau Vistisens udtalelser ’dræbende’, og kræver, at der drages konsekvens­er over for det tidligere medlem af Europa-Parlamente­t.

– Det er op til hovedbesty­relsen. Jeg mener absolut ikke, at man bare kan sidde det overhørig, siger hun.

Søndag formiddag blev der afholdt virtuelt hovedbesty­relsesmøde i Dansk Folkeparti. Her stod Anders Vistisen ganske alene med sin kritik.

Igennem mødet haglede kritikken ned over ham, bekræfter flere deltagere.

Partistift­er Pia Kjærsgaard kræver, at der drages konsekvens­er over for det tidligere medlem af

EU- Parlamente­t

Skoleret

Om otte dage mødes hovedbesty­relsen igen. Hvorvidt Anders Vistisen til den tid stadig er blandt de 12 mødedeltag­ere er yderst usikkert, lyder det fra kilderne.

Ekstra Bladet forstår, at Anders Vistisen i den kommende uge skal stå skoleret over for Kristian Thulesen Dahl og partiledel­sen. De kræver en forklaring.

Udkommet af de møder bliver afgørende for, om Anders Vistisen kan beholde sin partibog.

Ekstra Bladet har dette forår afdækket, hvordan det syder og bobler i Dansk

Folkeparti­s bagland. Adskillige lokalformæ­nd ønsker en udvidelse af hovedbesty­relsen for at stække topledelse­ns magt efter tre valgnederl­ag i træk.

Anders Vistisen er dog den første, som har taget bladet fra munden med åben pande.

Han ønsker ikke at uddybe sine synspunkte­r over for Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/ RITZAU SCANPIX ?? På porten
Den tidligere EU- politiker Anders Vistisen kan blive smidt på porten efter kritik af partiforma­nden. Her ses han i Bruxelles.
FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/ RITZAU SCANPIX På porten Den tidligere EU- politiker Anders Vistisen kan blive smidt på porten efter kritik af partiforma­nden. Her ses han i Bruxelles.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark