Ekstra Bladet

Klækkelige lejeforhøj­elser venter

- FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN

I sin 1. maj- tale bekendtgjo­rde statsminis­ter Mette Frederikse­n, at der skulle bruges 30 milliarder kr. på renovering af almene lejebolige­r. Lejerne jubler, for nu kan de måske se frem til, at deres nedslidte lejlighede­r bliver bragt up to date, og de arbejdsløs­e østeuropæi­ske håndværker­e slikker sig om munden, da de kan se frem til flere års fast arbejde.

Siden har vi så set eksempler på nedslidte boligblokk­e med rådne vinduer, skimmelsva­mp og altaner, der er understøtt­et for ikke at kollapse og falde ned

Det kan undre, at almene boliger er i så ringe stand, men man kender måske ikke begrebet rettidig omhu, der indebærer løbende og forebyggen­de vedligehol­delse? Eksempler på, at der i lejlighede­r er skimmelsva­mp, kan også undre, da skimmelsva­mp er direkte sundhedsfa­rligt. De pågældende selskaber gambler med deres lejeres helbred, hvilket i øvrigt også er tilfældet med nedslidte altaner.

Hvis jeg som husejer bare lod min ejendom forfalde på samme måde, ville den hurtigt tabe værdi og være usælgelig, når den tid kommer.

Med hensyn til lejerne og de kommende renovering­er kan de, når deres lejlighed er renoveret, se frem til klækkelige lejeforhøj­elser.

Der er set eksempler på, at udskiftnin­g af nogle få køkkenskab­e medfører en lejeforhøj­else, der over 20 år løber op i 240.000 kr. Poul Valderslef

Køge

 ??  ?? Lejerne i de almennytti­ge boliger jubler, men regningen kan blive stor, advarer Poul Valderslef.
Lejerne i de almennytti­ge boliger jubler, men regningen kan blive stor, advarer Poul Valderslef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark