Ekstra Bladet

REVNER I FACADEN Tænk, at de overhovede­t tænker i de baner

-

GLANSBILLE­DET

af statsminis­teren som en Mor Danmark, der uselvisk og ærligt passer på os allesammen, har fået to gevaldige revner på det seneste.

EN FOTOSERIE

i Politiken dokumenter­ede dagen før statsminis­terens digitale 1. maj- tale, at begrebet udskamning af borgere er et af regeringen­s bevidstå ved. ste kneb, som den bare ikke vil

POLITIKEN

bragte et knivskarpt foto af et af statsminis­terens talepapire­r, hvor der stod i marginen: ’ Udskam de, der ikke har været fornuftige’. Dét gav den første krakelerin­g. Tænk, at de overhovede­t tænker i de baner i Frederikse­ns indercirkl­er ...

sige, at OG SÅ VIRKER det i øvrigt bøvet bagefter at

’Jeg udskammer ikke nogen. Jeg tror ikke, det er brugbart’, som det fremgik af Jyllands- Posten i går. Hvorfor står det så i talepapire­t? Hvem der har skrevet det, vil statsminis­teren ikke fortælle. □r det ministerch­aufføren? □n piccoline? □t pizzabud, der kom med sen aftensmad og lige kradsede den

idé ned på vejen? □ller – mere sandsynlig­t gode

– en central embedsmand?

FOTOET blev bragt dagen før statsminis­terens digitale 1. maj- tale med efterfølge­nde pressemøde. Mette Frederikse­n svarede ikke klart, men gentog, at Politiken havde ’ berigtiget historien’. Underforst­ået, at den ikke var sand. Det viser fotoet jo, at den er.

POLITIKEN har derimod efterfølge­nde oplyst, at fotoet dokumenter­ede et udkast til et talepapir – ikke det endelige papir.

MEN at det var et udkast, ændrer jo ikke ved substansen: At Statsminis­teriet i sin manipulati­onsmagtbry­nde arbejder med begrebet udskamning. Mette Frederikse­ns påstand om det modsatte, trods beviset sort på hvidt, gav dermed endnu en revne i både troværdigh­ed og skønmaleri­et af hendes attråede image som vores alle sammens snusfornuf­tige mor, vi bare skal lystre blindt.

IKKE MINDST når enhver borger kan følge i denne tid, hvordan regeringen­s øvrige ministre boltrer i sig deres egne udskamning­er i praksis. □rhvervsmin­isterens ❘K□A- brøler f.eks., hvor udskamning­en dog smækkede tilbage i ansigtet på ham. Det ’satte da ❘K□A i en skodsituat­ion,’ som en professor udtrykte det i går i Jyllands- Posten. Ja, mon ikke!

KENDSGERNI­NGEN, som står stadig tydeligere, er, at regeringen hellere vil rakke ned med moralske pegefingre og udskamning­er, end den vil give klokkeklar­e regler for genåbninge­n. Dels skal samfundet på den måde ikke yde erstatning – dels kan ministrene pudse glorien som moralsk højt hævede over kyniske forretning­sfolk. Og i øvrigt spille julemænd ved at dele milliarder ud, som der ikke er lovmæssigt krav på. Til gengæld er det jo idioti, at

aner, om det, der er lovligt i virksomhed­erne ikke dag, også er det i morgen.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n bør selv skamme sig – ikke udskamme andre, mener Politikens chefredakt­ør.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n bør selv skamme sig – ikke udskamme andre, mener Politikens chefredakt­ør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark