Ekstra Bladet

OVERVEJER SELVMORD

KÆMPER MED DÆMONER: Andy Cole kæmper med følgerne af sin nyresygdom, og coronaviru­ssen har ikke gjort tingene bedre for Premier League-legenden

- THOMAS NØRGAARD ANDERSEN tna@ eb.dk

Den tidligere Newcastle– og Manchester United- helt Andy Cole høstede masser af succes i sin aktive karriere i Premier League.

Men siden målslugere­n indstilled­e karrieren, har livet langt fra været nogen dans på roser.

I sommeren 2015 blev Cole nemlig diagnostic­eret med en alvorlig nyresygdom, som gjorde, at hans nyrer kun fungerede på stærkt nedsat kraft.

To år senere fik Cole så en transplant­ation, som var en hård omgang at komme igennem, og som har voldt megen besvær i de seneste år.

Bliver i sengen

Coronapand­emien har bestemt ikke gjort livet lettere for Andy Cole, der på grund af nyretransp­lantatione­n må holde sig i selvisolat­ion.

De vedvarende helbredspr­oblemer har taget så hårdt på den nu 48- årige fodboldleg­ende, at han har overvejet at gøre ende på sit eget liv.

– Der er mange, mange gange, hvor jeg har ønsket at give op. Punktum. Ikke kun på livet men på det hele. Det er blevet så svært.

– Sidste onsdag havde jeg store problemer. Det kom ud af det blå, og jeg var nødt til at blive i sengen. Jeg måtte erkende mit nederlag og sige, at ’det bliver ikke min dag’.

– Tidligere ville jeg have kæmpet. Men i sidste ende ved jeg, at jeg kan komme igennem det, siger Andy Cole i et stort interview med The Guardian.

Humørsving­ninger

Andy Cole, der siden han stillede støvlerne på hylden, blandt andet har fungeret som ambassadør i Manchester United og assistentt­ræner i Southend United, understreg­er, at selv om han har haft mange mørke perioder, så insisterer han på at komme styrket ud af sit sygdomsfor­løb.

– Jeg er her stadig. Det er det vigtigste. Men folk forstår ikke, hvad man må gå igennem med denne sygdom.

– Folk kigger på transplant­ationspati­enter og konkludere­r, at man ser fin ud. Det kan også være tilfældet udenpå. Men indeni kæmper man med medicin og humørsving­ninger.

Tidligere ville jeg have kæmpet

Jeg har været meget heldig, og jeg er ikke sur over min situation

Det er svært, når jeg sidder her alene

– Jeg har været meget heldig, og jeg er ikke sur over min situation. Det hårdeste er det psykiske, fordi humøret kan svinge vildt fra den ene dag til den anden, siger Andy Cole i det store interview.

– Det er en rutsjebane­tur for mig. Men jeg må fortsætte med at kæmpe, så hårdt jeg kan og være så positiv som overhovede­t muligt. Det er svært, når jeg sidder her alene og har al den tid til at tænke over tingene.

 ?? FOTO: IAN HODGSON/ RITZAU SCANPIX ?? Andy Cole var en vigtig del af det succesfuld­e
1995-2001. Manchester United- mandskab fra Her jubler han efter en scoringer.
FOTO: IAN HODGSON/ RITZAU SCANPIX Andy Cole var en vigtig del af det succesfuld­e 1995-2001. Manchester United- mandskab fra Her jubler han efter en scoringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark