Ekstra Bladet

GIVER IKKE OP UDEN KAMP

Hobro IK har røde tal på bundlinjen og går muligvis konkurs, hvis Superligae­n ikke kickstarte­s efter planen

-

Mens alle sukker efter, at Mette Frederikse­n giver grønt lys til kickoff i Superligae­n, er det et spørgsmål om liv eller død for fodboldklu­bben Hobro IK.

Den nordjyske klub trænger i den grad til en økonomisk håndsrækni­ng, hvis den altså ikke skal gå bankerot. Lige nu afhænger det således af, om Superligae­n kommer i gang 29. maj.

– Hvis vi ikke kommer til at spille igen, er vi rigtig hårdt ramt, lyder det nedslående fra formand Lars Kühnel til Ekstra Bladet.

– Vi mister tre millioner kroner i tv- penge. Dertil mister vi også million- indtægter fra vores sponsorer. Og rykker ned til Danmarksse­rien.

Lars Kühnel er hurtig til at male fanden på væggen, hvad angår klubbens fremtidsud­sigter.

– Det ville jo betyde, at vi bliver nødt til at fritstille alle spillerne og starte helt forfra med et amatørhold. Jeg kan slet ikke forestille mig noget mere katastrofa­lt end det. Men vi giver ikke op uden kamp.

Håber på sponsorhjæ­lp

Han nærer et naivt håb om, at en velpolstre­t sponsor melder sig på banen, men det tør han slet ikke gisne om. Det ligger ikke i klubbens ånd.

– Vores problem er jo lidt, at vi er stolte af at være en foreningsk­lub; det har vi været i mange år. Og lige i denne her situation er det anderledes fra andre klubber, der muligvis kender en rigmand, der kan træde til. Sådan er det ikke hos os. Tværtimod. Vi kommer til at trække på alle, der har et stort hjerte for Hobro.

Klubben har lanceret en støttepakk­e, så fans og medlemmer kan købe og dermed bidrage til den tomme kistebund. Indtil videre har 325 benyttet sig af tilbuddet, men formanden påpeger, at der er lang vej endnu.

– Det har foreløbig givet os små 100.000. Det er desværre ikke nok, lyder meldingen.

Angriber: Fik et chok

Angriberen Mads Hvilsom vendte ' hjem' til Hobro i sommer, efter han forlod klubben for fire år siden som topscorer. For ham kommer nyheden om den eventuelle konkursbeg­æring meget uventet.

– Det er umiddelbar­t meget overrasken­de, og det er forfærdeli­gt, hvis klubben er i den situation, at den går konkurs. Det er de færreste, der var klar over, at det stod så slemt til. Jeg fik virkelig et chok.

Han har svært ved at tænke på en tvangsnedr­ykning til Danmarksse­rien.

– Det ville være forfærdeli­gt. Det ville jeg virkelig have det svært ved. Det er en klub, der har ret stor betydning for mig. Og det ville også være en katastrofe for selve klubben og for alle dem, der har været med til at bygge den op.

Nordjydern­e ligger for nuværende på 12. pladsen i Superligae­n.

 ?? FOTO: LARS RØNBØG/ FRONTZONES­PORT VIA GETTY IMAGES FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Formand Lars Kühnel skal afværge konkurs.
FOTO: LARS RØNBØG/ FRONTZONES­PORT VIA GETTY IMAGES FOTO: CLAUS BONNERUP Formand Lars Kühnel skal afværge konkurs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark