Ekstra Bladet

MILLIARDER­NE DER FORSVANDT

’ EN BRUTAL OMGANG’: Olie- rigmanden Jørgen Hallundbæk har mistet en formue de seneste år, og nu rammer coronakris­en og en retssag oveni

- MICHAEL BO MORTENSEN mbom@ eb.dk

For få år siden var han en af landets rigeste med en formue på omkring tre milliarder kroner.

Han vandt prisen som årets ejerleder, og hans livsværk Welltec, der laver fjernstyre­de robotter til olieindust­rien, blev i medierne beskrevet som en ’vækstkomet’, der stod foran en børsnoteri­ng.

Men sådan er det ikke længere for den 58- årige ingeniør Jørgen Hallundbæk, der de seneste år har måttet se Welltec styrtdykke i værdi grundet faldende oliepriser og massive rentebetal­inger.

I løbet af de seneste fire år har Welltec tabt 230 mio. dollars, hvilket svarer til mere end 1,5 mia. kr.

’ Dårlig presseomta­le’

De markante tab har naturligvi­s også påvirket Jørgen Hallundbæk­s samlede private formue, hvorfor han ikke længere kan betegnes som milliardær.

Jørgen Hallundbæk, der til daglig bor i Belgien, er kendt for at være meget privat og taler sjældent med pressen, men han har alligevel indvilget i et interview med Ekstra Bladet.

Han er efter egne ord træt af ’dårlig presseomta­le’ og lægger samtidig ikke skjul på, at det har været en hård tid og stadig er det – nu grundet coronakris­en.

– Det har selvfølgel­ig været nogle hårde år, og nu får vi lige en omgang mere i denne rollercoas­ter - endnu en brutal omgang. Men vi er dog bedre forberedt denne gang, og vi er nok væsentlig bedre klargjort til krisetider end langt de fleste af de andre i vores sektor, siger han.

Corona

Med coronakris­en oveni har de lave oliepriser fået endnu et hug nedad.

Samtidig er der under krisen kommet et nedbrud i de meget vigtige Opec- forhandlin­ger mellem verdens førende olienation­er.

– Vi er selvfølgel­ig hårdt ramt. Det er hovedsagel­igt i USA og Canada, siger Jørgen Hallundbæk og bekræfter, at der er sket fyringer blandt selskabets omkring 800 medarbejde­re.

– Selvfølgel­ig er jeg blevet nødt til at lave tilpasning­er, men heldigvis er vi i så mange lande, at vi har en god risikospre­dning.

Vi er selvfølgel­ig hårdt ramt

Selvfølgel­ig er jeg blevet nødt til at lave tilpasning­er

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark