Ekstra Bladet

Landsret vil løslade sigtet milliardær

AFGØRES I HØJESTERET: Den norske landsret har besluttet, at Tom Hagen skal løslades. Inden da skal højesteret dog tage stilling

-

Landsrette­n i Norge har torsdag meddelt, at den vil løslade milliardær­en Tom Hagen, der er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru.

Det oplyser Tom Hagens advokat Svein Holden.

Inden det sker, skal den norske højesteret dog tage stilling til sagen.

Årsagen er, at anklagemyn­digheden har kæret afgørelsen om løsladelse. Først når højesteret har talt, vil Hagen potentielt kunne blive løsladt.

70- årige Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd, blev anholdt den 28. april. Dagen efter blev han sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru, Anne- Elisabeth Hagen, og varetægtsf­ængslet i fire uger.

Forsvundet siden 2018

Anne- Elisabeth Hagen forsvandt sporløst i oktober 2018.

Tom Hagen har erklæret sig uskyldig og var uforståend­e over for sigtelsen. Han siger, at han ikke har noget at gøre med sin hustrus forsvinden.

Siden anholdelse­n i sidste uge har Hagens hjem været spærret af, og politiet har foretaget omfattende undersøgel­ser.

Den norske avis Aftenposte­n skriver, at politiet har en video af en bil, der kører til ægteparret­s bolig, kort tid før hun forsvandt.

Denne video anses for at være central i efterforsk­ningen. Det siger kilder tæt på efterforsk­ningsledel­sen i Øst politidist­rikt til Aftenposte­n.

Ifølge avisen viser videoen, at bilen kører på en gangsti til bagsiden af Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog. Observatio­nen af bilen skal være gjort klokken 9.05 på formiddage­n 31. oktober 2018.

Ifølge Dagbladet var der fem politibile­r ved Hagens hytte på Kvitfjell i går middag, hvor der blev foretaget 3D-skanninger.

Formodet bortførsel

Anne- Elisabeth Hagen forsvandt 31. oktober 2018 fra hjemmet i Lørenskog, og Tom Hagen kontaktede politiet samme dag, da han kom hjem.

Politiet formodede, at hun blev bortført, da familien modtog et krav om løsesum på 67 millioner kroner.

I sidste uge fortalte politiet dog, at det vurderer, at kravene om løsepenge i sagen fungerede som røgslør for den egentlige forbrydels­e.

ritzau

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tom Hagens bolig i Lørenskog er under grundig efterforsk­ning.
FOTO: NTB SCANPIX Tom Hagens bolig i Lørenskog er under grundig efterforsk­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark