Ekstra Bladet

Dannevang gennem morfintåge­r

- Bent Falbert Forhenvære­nde chefredakt­ør for Ekstra Bladet Læs mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

operation har i EN VELLYKKET, MEN STOR en måneds tid gjort mig til passiv tilskuer til livets gang i Dannevang. Det show var der ikke meget nyt i – fraset den sælsomme pest. I samme periode udsendte stats- tv ’ Matador’ for 27. gang. Som en tryghedssk­abende foranstalt­ning, går jeg ud fra. Alt skal blive, som det var.

Jeg kan oplyse, at tv- serien går fint sammen med morfin. Man kan sagtens følge med.

daglige nyhed i perioden DEN ENESTE var optællinge­n af ofre for coronaepid­emien – ledsaget af statsminis­ter Mette Frederikse­ns triste pressemøde­r, hvor hun sagde det samme hver gang. Hvorefter hun bad skiftende ministre og embedsmænd gentage, hvad hun lige havde sagt. Igen dejligt langsomt for en morfinist. Inklusive hele og halve løgne om det manglende beredskab.

Jeg ser, at hendes mange repriser – som tvkanalern­e dækker hvert sekund af – sluger en masse Gallupstem­mer for tiden. Jeg synes nu, hun er pisseirrit­erende ( undskyld mit franske) med sin småtruende omsorg for nationen. Som min nabo siger: ’ Jeg vil indtrængen­de frabede mig at blive ’ passet på’ af Mette Frederikse­n.’

– 75- året MÅNEDENS ANDEN BEGIVENHED for Danmarks befrielse – blev fejret med de sædvanlige gamle filmstumpe­r og endeløs gentagelse af frihedsbud­skabet fra London. Det kan åbenbart ikke være anderledes.

Det kan den årlige artikel fra Hjemmeværn­ets ret nye kommittere­de, Søren Espersen, MF, heller ikke. Traditione­n tro hidser DF- manden sig op i Berlingere­n over, at SR- regeringen overgav Danmark uden kamp i 1940. De 23 danske soldater, der mistede livet, ventede endda med at gøre det til opstanden i august 1943. Hensynsløs­t over for Sørens patriotisk­e hjemmeværn­sfølelser.

der får 400.000 kr. KRIGERISKE ESPERSEN, fra Hjemmeværn­et oven i folketings­vederlaget på 640.000, synes, det er flovt, at regeringen ikke 9. april 1940 kommandere­de nogle flere soldater ud i selvmordsa­ktioner mod tyskerne. Espersen vil have Mette Frederikse­ns regering til at undskylde det begrænsede tab af menneskeli­v, skønt hun er født tre generation­er efter besættelse­n.

Han oplyser ikke, hvor mange medlemmer af sin egen familie han ville have fundet det rimeligt at sende i døden 9. april 1940, hvis han havde haft magt til det. Men som noget nyt optræder Morten Messerschm­idt som medforfatt­er til artiklen, så vi kan vel vente på noget kontrafakt­isk historiesk­rivning næste år. Hvad med at forlange undskyldni­ng til briterne for Svend Tveskægs hærgen i 900- tallet?

Den eneste daglige nyhed i perioden var optællinge­n af ofre for coronaepid­emien

BEGIVENHED, DEN TREDJE som trængte gennem morfintåge­n, er den økonomiske krise, som flyder af corona. En kostbar affære på alle måder. Og selv om det er forbudt at sige det: En trættende sag at få i masken døgnet rundt i alle medier.

min dybe undren over, at opTILBAGE ER positionen­s og Venstres såkaldte leder, Jakob Ellemann- Jensen, virker mentalt neddykket. Med det antal milliarder, regeringen fyrer af, burde der være nok at holde øje med.

de demokratis­ke friHERTIL KOMMER hedsrettig­heder, som udhules hver uge. En oplagt protestopg­ave for en liberal leder, der bilder sig ind, at han skal være statsminis­ter. Men nej. Unge Ellemann, der var så skarp som politisk ordfører, står gang på gang og væver i stedet for at tage fru Frederikse­n i forhør.

TRØSTESLØS­T, at det er lige DET ER SÅ før, jeg fristes af en ekstra dosis morfin, selvom jeg for længst er oven senge.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Krigeriske Søren Espersen oplyser ikke, hvor mange medlemmer af sin egen familie han ville have fundet det rimeligt at sende i døden 9. april 1940, skriver Bent Falbert.
FOTO: JENS DRESLING Krigeriske Søren Espersen oplyser ikke, hvor mange medlemmer af sin egen familie han ville have fundet det rimeligt at sende i døden 9. april 1940, skriver Bent Falbert.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark