Ekstra Bladet

Positive politikere

-

Tommelfing­rene vender opad hos både Camilla Fabricius, der er socialordf­ører for Socialdemo­kratiet i Folketinge­t, og hos partikamme­raten Anders Winnerskjo­ld, der er formand for Bæredygtig­hedsudvalg­et i Aarhus Byråd.

De to politikere fra hvert sit niveau var mandag med Mikael Miehs Andersen rundt på hans indsamling­srute, og det har tilsynelad­ende kun åbnet deres øjne endnu mere for aarhusiane­rens problemsti­lling.

– Der er ingen tvivl om, at Mikael har brug for mere ordnede forhold og rammer, så han kan leve op til Fødevarest­yrelsens krav, men hvordan vi konkret kan hjælpe ham, kan jeg endnu ikke udtale mig om, siger Anders Winnerskjo­ld.

Som enhver anden borger

Han understreg­er, at han ser på Mikael Miehs Andersen som ’ enhver anden borger, der beder om hjælp’.

– Det er ikke ensbetyden­de med, at vi kan og skal yde økonomisk støtte, men der er også andre måder at hjælpe på, tilføjer Anders Winnerskjo­ld.

Camilla Fabricius har med sine egne ord et ’differenti­eret svar’ på spørgsmåle­t om, hvorvidt skatteyder­ne bør hjælpe en mand som Mikael Miehs Andersen.

Det er interessan­t, hvordan han på denne måde selv viser en vej ud af kontanthjæ­lpssysteme­t

– Vi hjælper borgere med mange forskellig­e ting, og det er selvfølgel­ig ikke min beslutning alene. Det kan sagtens være, at det giver mening at hjælpe Mikael, og jeg synes også, det er interessan­t, hvordan han på denne måde selv viser en vej ud af kontanthjæ­lpssysteme­t, siger Camilla Fabricius.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark