Ekstra Bladet

VERDENS BEDSTE DØMT

Nikola Karabatic og co. blev afsløret i at score kassen

- PETER BAGGE pba@ eb.dk

Drømmen om en ’ fed ferie’ under palmerne fik en række af verdens bedste håndboldsp­illere til at overse en kraftig advarselsl­ampe.

Derfor havnede en af verdens bedste håndboldsp­illere, Nikola Karabatic, sammen med sin fire år yngre bror Luka og en håndfuld andre medspiller­e hos de franske mestre Montpellie­r i et flere år langt selvforsky­ldt helvede.

I fem år måtte brødrene

Nikola og Luka Karabatic leve med truslen om flere års fængsel hængende over hovedet, mens storebror Nikola på banen vandt både olympisk guld, VM- guld og EM- guld.

En bombe

Da der blev sat punktum på sagen om matchfixin­g, ’slap’ brødrene med en betinget fængselsdo­m på to måneder plus en bøde til hver på 10.000 euro.

Den spegede sag, der i starten blev kaldt en bombe under fransk sport og håndbolden, begyndte, da Montpellie­r for 14. gang var blevet kåret som mestre, selvom Paris SaintGerma­in med Qatar- millionern­e og Mikkel Hansen havde taget kampen op.

Da Montpellie­rs mangeårige fyrtårn, serberen Mladen Bojinovic spottede et suverænt odds i mestrenes næste kamp mod bundholdet Cesson- Sevigne, blev der smidt i en pulje og indsamlet 100.000 euro.

Spilselska­bet og cykelspons­oren Francaise des Jeux tilbød odds 5, hvis Montpellie­r var bagud ved pausen i en for mestrenes ligegyldig kamp i maj 2012.

Det ville være ensbetyden­de med, at Montpellie­rspillerne kunne se frem til at dele 500.000 euro, altså omkring 3,5 millioner kroner som et pænt tilskud til den foreståend­e sommerferi­e.

Ekstraordi­nær interesse

Oddset var så godt, at det blev fortalt videre til koner og kærester og de ’ involvered­e’ tobaks- og spilforhan­dlere, så i alt 16 personer havde lagt et stort beløb på, at Montpellie­r ville være bagud ved pausen mod bundholdet.

Den ekstraordi­nære interesse fik Francaise des Jeux til at lukke for yderligere spil længe før første fløjt.

Samtidigt blev der iværksat en første undersøgel­se, og indskudden­e kunne spores tilbage til Montpellie­r.

Her kunne Montpellie­rspillerne have trukket sig og ædt ’ tabet’, men i stedet fortsatte Nikola Karabatic og co. ufortrøden­t, og mestrene var helt efter køreplanen bagud ved pausen.

I fem år måtte brødrene leve med tanken om flere års fængsel hængende over hovedet

 ?? FOTO: ALEXANDRE DIMOU/GETTY IMAGES/ RITZAU SCANPIX ?? Den gik ikke
Tre dage efter, at brødrene Nikola og Luka Karabatic var blevet verdensmes­tre, blev deres straffe for medvirken til matchfixin­g skærpet.
FOTO: ALEXANDRE DIMOU/GETTY IMAGES/ RITZAU SCANPIX Den gik ikke Tre dage efter, at brødrene Nikola og Luka Karabatic var blevet verdensmes­tre, blev deres straffe for medvirken til matchfixin­g skærpet.
 ?? FOTO: ALEXANDRE DIMOU/GETTY IMAGES/ RITZAU SCANPIX ?? Nikola og Luka Karabatic på vej til retten sammen med deres bedre halvdele.
FOTO: ALEXANDRE DIMOU/GETTY IMAGES/ RITZAU SCANPIX Nikola og Luka Karabatic på vej til retten sammen med deres bedre halvdele.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark