Ekstra Bladet

I september slog politiet til

-

Efter OL i London var fransk politi færdige med at efterforsk­e de elektronis­ke spor, og i slutningen af september slog de til. Aktionen kom klodset fra start, fordi spillerne fra mesterklub­ben var ’ forduftet’ og rejst til Tyskland for at spille en CL- kamp mod FlensburgH­andewitt. Et par ’ medsammens­vorne’ var tilbage i Montpellie­r, og det rygtedes meget hurtigt, hvordan politiet lige havde hevet de pågældende ud af deres senge.

Travlt med at holde pressen væk

Da det blev kendt, hvad aktionen drejede sig om, og hvem der var involveret, oplevede Flensburg- forstaden Wassersleb­en at blive stormet af franske tv- stationer.

Så personalet på et af strandhote­llerne havde i et par dage travlt med at holde pressen væk.

Montpellie­r formåede trods virakken at spille uafgjort mod ’danskerklu­bben’.

Næste dag blev endnu mere kaotisk, da mesterhold­et i Charles de Gaulleluft­havnen blev modtaget af en endnu større skare fra pressen samt fransk politi.

Montpellie­r landede i Paris for på tilbagevej­en at spille topkamp mod Paris Saint- Germain.

Synet af politiet fik træner Patrick Canayer på banen med en anmodning om, at politiet ventede med at hive de mistænkte spillere ind til afhøring.

Det sidste blev respektere­t, men før et rystet Montpellie­r- mandskab var kommet sig over bøllebank af Mikkel Hansen og co., kunne politiet ikke vente længere.

Ført bort

Verdensstj­ernen Nikola Karabatic var knap kommet ud af badet, inden han ifølge øjenvidner med vådt hår og sammen med lillebrode­ren som et par andre forbrydere af værste skuffe blev ført bort sammen med flere involvered­e i sagen og kørt til afhøring på politistat­ionen i Paris- forstaden Nanterre.

Her holdt politiets eksperter i ulovligt spil til, og ud over spillerne fra Montpellie­r blev to af spillerne fra Paris SG, Mladen Bojinovic og Samuel Honrubia, hevet med.

De havde brugt sommerpaus­en til at skifte til den nye storklub i Paris.

Scenerne efter kampen mindede ifølge de samme øjenvidner om noget fra Tour de France, hvor politiet heller ikke havde lagt fingrene imellem, når dopingmist­ænkte cykelstjer­ner skulle med på stationen.

Det blev til en lang nat, inden alle kunne forlade politistat­ionen

Klar med fyresedler

Det blev til en lang nat, inden alle kunne forlade politistat­ionen med en besked om, at fransk lov gav mulighed for straffe på op til fem års fængsel med henvisning til en lignende sag fra 90’ erne, hvor fodboldspi­llere fra Valencienn­es var involveret.

Ved hjemkomste­n stod mesterklub­ben klar med fyresedler til brødrene Karabatic, ligesom der var karantæner fra det franske forbund.

Da karantæner­ne var overstået, kunne brødrene Karabatic spille videre i Aix de Provence, hvorefter verdens bedste valgte at gå i eksil i storklubbe­n Barcelona.

En ’ lukrativ’ kontrakt med Paris Saint- Germain gjorde ham senere i stand til at blive købt fri af Barcelona.

 ?? FOTO: PASCAL GUYOT/AFP/ RITZAU/ SCANPIX ?? Frankrigs to mest vindende håndboldsp­illere opgjort på mesterskab­er, Nikola Karabatic, 12 titler, og Mladen Bojinovic, 11 titler, er på vej ind i retten i Montpellie­r.
FOTO: PASCAL GUYOT/AFP/ RITZAU/ SCANPIX Frankrigs to mest vindende håndboldsp­illere opgjort på mesterskab­er, Nikola Karabatic, 12 titler, og Mladen Bojinovic, 11 titler, er på vej ind i retten i Montpellie­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark