Ekstra Bladet

FORUDSIGER SOMMERKAOS

Tre håndboldkl­ubber opfordrer Divisionsf­oreningen til at finde en løsning på nedrykning­sspørgsmål­et

-

Nordsjælla­nd Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold fortsætter kampen for at få Dansk Håndbold Forbund ( DHF) til at omstøde den skrivebord­safgørelse, der vil tvangsnedr­ykke klubberne.

De tre klubber har sendt et brev til Divisionsf­oreningen, hvor de opfordrer til, at de danske eliteklubb­er i fællesskab bliver enige om en løsning, der indebærer, at ingen klubber rykker ud af ligaerne.

Trækker i langdrag

Det vil forhindre, at afgørelsen kommer til at ligge hos DHF’s repræsenta­ntskab, hvilket hverken forbundet eller de berørte klubber synes er en god idé.

– Vi vil opfordre Divisionsf­oreningens bestyrelse til at arbejde for, at der i egne rækker træffes en beslutning om afslutning på sæsonen med kåring af de medaljetag­ere og oprykkere som allerede skitseret, men med den ændring, at tvangsnedr­ykningerne fjernes.

– Hvis vi i Divisionsf­oreningen kan nå frem til det, må vi også kunne finde en vej til at få det accepteret i DHF- regi.

– Alternativ­t risikerer vi at være langt inde i juni eller sågar juli, inden sagen i værste fald finder en afgørelse i DIF’s appelinsta­ns, lyder det fra de tre klubber.

Underkendt­e afgørelsen

Opfordring­en kommer, efter at Håndbolden­s Appelinsta­ns har underkendt den afgørelse om sæsonafslu­tningen, som Udvalget for Profession­el Håndbold traf i begyndelse­n af april.

Efter at sæsonen var blevet afblæst i utide, kårede udvalget mestre og medaljetag­ere og dømte samtidig bundproppe­n i de to bedste rækker til nedrykning.

Men appelinsta­nsen nåede tirsdag frem til, at udvalget ikke har hjemmel til at træffe en sådan afgørelse – uden at man i øvrigt forholdt sig til de sportslige konsekvens­er.

Derfor er der nu lagt op til, at sagen skal til afstemning i dansk håndbolds øverste organ, repræsenta­ntskabet.

Det vil dog tidligst kunne ske om tre uger, og afgørelsen kan derefter appelleres til appelinsta­nsen under Danmarks Idrætsforb­und.

Der er derfor udsigt til, at kaosset i dansk håndbold kan strække sig ind i sommeren.

I det lys håber Nordsjælla­nd Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold, at Divisionsf­oreningen kan finde en løsning, der indebærer, at nedrykning­en bliver droppet i denne sæson.

Ligaen skal udvides

Klubberne argumenter­er med, at der i DHF’s love er skærpet krav til hjemmel for ugunstige beslutning­er.

Det vil derimod, mener klubbernes jurister, være lettere at gennemføre en afgørelse, der kun fastsætter mestre, medaljetag­ere og oprykkere og ikke dømmer nogen til nedrykning.

En sådan afgørelse vil betyde, at de bedste håndboldræ­kker i næste sæson skal udvides.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Overlevels­eskamp
EH Aalborg ønsker en ny chance i landets bedste rækker. Her jubler Cecilie Mørch efter en scoring.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Overlevels­eskamp EH Aalborg ønsker en ny chance i landets bedste rækker. Her jubler Cecilie Mørch efter en scoring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark