Ekstra Bladet

HVA’ MED KULTUREN?

-

VI HAR ET kulturliv, der i den grad har bidraget under krisen, oftest uden at klynke. □r det for meget at forlange en regering og kulturmini­ster, der bifalder indsatsen med i det mindste at bakke op?

KULTURMINI­STEREN

har faktisk snarere stået på bremsen inden for sit område, i det omfang hun har stået på noget som helst. Hun lagde som bekendt ud med ved nedlukning­en af Danmark at erklære, at det ville være upassende, hvis kulturen også skulle have hjælpepakk­er. Hendes resortområ­de har været helt uden en interesser­et minister. Ville hun hellere have været i spidsen for fiskeriet? Landdistri­kternes overlevels­e? Vi ved det ikke. ❘kke kulturen i hvert fald. Det har været et mismatch fra dag et.

ELLER SNARERE

– ser vi nu – blev hun udpeget, fordi hun er knaldgod til at tegne Socialdemo­kratiets mangel på interesse i kultur!

FINT NOK, at Joy Mogensen kan tegne den gennemsnit­lige danskers musiksmag. Men nu, hvor hun skulle vriste sig løs af Henrik Sass Larsens kulturhævn­togt overalt fra biblioteke­r til Det Kongelige Teater, står hun med tomme hænder og sødt, plirrende blåt blik. Biblioteke­rne skriger på tilladelse til at genåbne. Men dem kom der jo alligevel aldrig nogen i, mente Sass Larsen. Jo, det er faktisk

Danmarks største kulturinst­itution med over tre millioner besøgende om året.

DET KONGELIGE

Teater, mente Sass Larsen, med partiets fulde billigelse, var noget dyrt, ligegyldig­t snobbeshow for de få. ❘ disse dage livestream­er teateret meget typisk en kæmpe satsning – Wagner- opera i fire dage i træk. Det er da flot, at de gør det, de er gode til, i en tid hvor de også bare kunne trække på skuldrene og sige: Vi har lukket.

MÅSKE skulle S lige slå ørerne ud og se, hvad der egentlig blomstrer af kultur på trods af alle odds. Kunstnere har opsøgt almindelig­e menneske overalt – spillet gratis jazz i baggårde, sunget på plænen ved hermetisk lukkede plejehjem og optrådt virtuelt med stor opfindsomh­ed.

DANMARKS Radio er lige så kulturfors­krækkede som Socialdemo­kratiet. Lige nu bryster de sig over, at fredagenes fællessang ligger helt i top i seertallen­e og bruger det til at presse på for flere bevillinge­r. Generaldir­ektøren har taget det som en solstråleh­istorie og bevis på sine evner for public service, der trøster coronaisol­erede sjæle. □n DR- mediedirek­tør, Henriette Marienlund, jublede i B.T.: Det her kan noget mere!’ som om det var en eller anden pudsig nerve i befolkning­en, man har ramt.

MEN MÅSKE, som en klumme i Berlingske gjorde opmærksom på i går, stimler seerne sammen om skærmen, fordi sangaftene­rne for en gangs skyld byder på vidunderli­ge, profession­elle kunstnere – i stedet for de ugentlige tåkrummend­e amatører, eller hvor kunstnere skal lave alt muligt andet end det, de er bedst til.

MÅSKE får coronaen gjort det af med ligemageri­et i dansk tv’s musikdækni­ng, så originaler­ne og de profession­elle igen kan få lydhørhed.

Ville hun hellere have været i spidsen for fiskeriet?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Joy Mogensen har været helt fraværende i sit resortområ­de under hele krisen.
FOTO: JENS DRESLING Joy Mogensen har været helt fraværende i sit resortområ­de under hele krisen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark