Ekstra Bladet

– Det er latterligt

Den nu drabstilta­lte James Schmidt fik spaerret sin MobilePay konto i et år, efter han havde brugt formodet drabsoffer­s kort

- EMMA THOMSEN et@eb.dk

Det var en utilfreds James Schmidt, der kontaktede MobilePay 5. marts sidste år for at ophaeve den spaerring, MobilePay havde lavet, efter han havde tilknyttet Eva Hoffmeiste­rs kort til sin egen konto.

– Jeg synes, det er latterligt, lød det fra James Schmidt i en telefonsam­tale, der blev afspillet i Københavns Byret i går i sagen, hvor 28-årige James Schmidt er tiltalt for tre drab på aeldre mennesker, Eva Hoffmeiste­r, Peter Olsen og Inez Hasselblad, og for misbrug af de afdødes haevekort.

Han naegter sig skyldig i alle tre drab, men erkender at have misbrugt to af ofrenes haevekort.

Kender familien

I telefonsam­talen forklarede James Schmidt den ansatte hos MobilePay, at han kendte familien og derfor havde fået lov til at låne 20.000 kroner af Eva Hoffmeiste­r, som han selv skulle overføre, da hun ikke havde MobilePay. Han forklarede, at betalingen blev afvist, og han påstod, at hun derfor havde overført beløbet direkte til hans konto i stedet.

Desvaerre døde hun kort tid efter, forklarede han under telefonsam­talen med MobilePay. Den ansatte i Kundeservi­ce fastholdt, at spaerringe­n først kunne ophaeves efter et år.

– Jeg kan ikke gøre for, at hun er død, lød det flere gange fra James Schmidt under telefonsam­talen.

– Jeg kan sende kontoudtog på, at hun har overført 20.000 til mig, lød det videre fra ham, men den ansatte holdt fast i, at hun ikke kunne ophaeve spaerringe­n, fordi kortholder­en var død i mellemtide­n og dermed ikke kunne bekraefte, at hendes kort var brugt for egen regning og risiko.

James Schmidt var ikke tilfreds med beslutning­en og fortalte den ansatte, at han ville sende en klage med dokumentat­ion på overførsle­n.

Det kom frem i retten, at før den nu drabstilta­ltes opkald, havde MobilePays afdeling for svindel bemaerket, at Eva Hoffmeiste­rs kort var blevet tilknyttet James Schmidts MobilePay konto.

De forsøgte derfor gentagende gange at kontakte hende uden held, forklarede en ansat i afdelingen, da han i går vidnede i retten.

Han kontaktede derfor James Schmidt, som ifølge vidnet var rolig og upåvirket under samtalen.

I følge vidnet forklarede James Schmidt, at Eva Hoffmeiste­r var hans nabo og havde givet ham lov til at låne kortet.

Retssagen fortsaette­r i naeste uge.

 ?? PRIVATFOTO ?? James Schmidt naegter sig skyldig i drab. Han er også tiltalt for at have misbrugt ofrenes haevekort.
PRIVATFOTO James Schmidt naegter sig skyldig i drab. Han er også tiltalt for at have misbrugt ofrenes haevekort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark