Ekstra Bladet

GRÆNSELØS KÆRLIGHED

Udenlandsk­e kærester får nu lov at komme ind til deres partnere i Danmark. Slyngelstu­en har åbnet en brevkasse, hvor vi rådgiver de danskere, der er i tvivl om reglerne

- FOTO: SHUTTERSTO­CK

Kære Slyngelstu­e

Jeg har fået mail fra Günther, som jeg mødte sidste år i november til julemarked med glühwein i Flensborg. Günther siger, vi er kærester. Sådan husker jeg det ikke.

Günther siger, han har tjekket de nye regler, og at han kommer i næste uge. Så har vi været kærester i seks måneder, siger han. Han har også intime billeder af os, hvis politiet vil se dem, fortæller han. Jeg husker slet ikke alt det der. Og jeg er faktisk også gift og sådan noget. Hvad gør jeg?

Venlig hilsen Jane,

Kolding

Kære Jane

Du skriver til ham Günther, at han skal blive i Flensborg. Og så skruer du lige lidt ned for glühweinen til næste julemarked.

Kære Slyngelstu­e

Det der Rigspoliti skriver, at man skal bevise, at man er kærester ’ved fremvisnin­g af for eksempel mail- eller sms- korrespond­ance, opkaldslis­te i telefon eller fotos’. Min nyeste kæreste, Trond, bor i Norge. Han sender rigtig mange billeder.

Og nu er mit spørgsmål: Gælder dickpics?

Venlig hilsen

Mie Maja

Kære Mie Maja

Hvis billederne er sendt løbende til dig de sidste seks måneder, og du har skrevet tilbage, at du knuselsker dem, vil vi mene, at I har en god sag. Er der særlige kendetegn, er det nok også en fordel. Go’ rejsning til din kæreste.

Kære Slyngelstu­e

Min kæreste kan både råbe ’dææææååh’ og sige ’ jarrh æælskor Hiiiniing’ ( det er mig, Henning). Og vi har skrevet sammen, lige siden jeg mødte hende på min ferie forrige vinter. Der er masser af sms’er såvel som flere banktransa­ktioner, hvor jeg har sendt hende penge, og hun har sendt mig bunker af hjerte- og kysse- emojier tilbage.

Mit spørgsmål går på, om reglerne diskrimine­rer, eller om ægte kærlighed også gælder, når ens kæreste er 17 år og fra Thailand?

Venlig hilsen Henning

Kære Henning

Vores bedste bud er, at reglerne diskrimine­rer i dit tilfælde, og vi vil i så fald være fuldstændi­g enige med reglerne.

Kære Slyngelstu­e

De nye regler er tydeligvis baseret på biologisk essentiali­sme – en anti- transideol­ogi, der påstår, at transkvind­er ikke er ’ rigtige’ kvinder, samt at T’et bør separeres fra LGBTQIA- bevægelser­ne. Lesbiske feminister og alle mulige andre essentiali­ster får det endnu en gang præcis, som de vil have det, mens transkvind­er holdes udenfor, uanset hvor grænseover­skridende vi opfører os. Venlig hilsen Mona, Christiani­a

Kære Mona

Det er ret beset ikke et spørgsmål, du kommer med. Alligevel får du os til at spørge hinanden om, hvad i alverden der foregår her. Reglerne for kærester over grænsen er de samme for alle. Det er måske skuffende for dig. Men der diskrimine­res ikke. Måske du skulle tale med din læge, om du får den rette dosis kønshormon­er.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark