Ekstra Bladet

M□TT□ F. T❘LJUBL□T AF BØRN

- Hyldest på skole sammenlign­es med Nordkorea MARIE NØRGAARD marien@ eb.dk

En solbrun og blond skoledreng -– som vi må formode er lykkelig for at være tilbage på skolebænke­n – er badet i blitzlys.

Med pavestolth­ed i stemmen rækker purken hånden og en langstilke­t rose frem mod landets statsminis­ter og fremstamme­r den indøvede sætning: ’ En rose til en rose’.

Mange undrede sig

Det kunne danskerne se i ’ 21 Søndag’ på DR, der havde et indslag med statsminis­teren på tur rundt i det gradvist mere åbnede Danmark.

I går gik scenen med den skønne skoleknægt viralt på Twitter.

Tweetet fra Magnus Kraft, der i parentes bemærket er studerende på Københavns Universite­t og skribent på magasinet Euroman, er i skrivende stund afspillet 60.000 gange og har fået mere end 1100 likes.

Men han var ikke den eneste, der undrede sig over de pænt opstillede skoleeleve­r med dannebrogs­flag og hyldest til statsminis­teren med råbet: ’ Danmarks bedste statsminis­ter’.

’ Hvorfor minder det mig om Nordkorea,’ skriver brugeren RAS.

’ Jeg tænker Nordkorea,’ skriver Simon Bastiansen.

I tråden på Twitter spekuleres der i, om børnenes ageren var så indstudere­t, at de ligefrem læste op fra et manuskript forfattet af

Mette Frederikse­ns spinmester, Martin Rossen.

Andre mener dog, at ungerne blot var stolte af det fine besøg.

DR afviser

Hos Danmarks Radio afviser man at have noget med iscenesætt­else i forbindels­e med indslaget at gøre.

– Det vigtigste er at slå fast, at den iscenesætt­else har vi ikke noget med at gøre. Vi ved ikke, hvordan skolen har tænkt sig at tage imod. Så vi viser jo bare, hvad der sker derude, siger nyhedschef hos DR Thomas Falbe til B. T.

Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup er ikke i tvivl om, at DR taler sandt, når de afviser at stå bag hyldesten. Men han sår dog tvivl om, hvorvidt det er børnenes eget påfund.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n blev modtaget som en rockstjern­e, da hun besøgte Stolpedals­skolen i Aalborg.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n blev modtaget som en rockstjern­e, da hun besøgte Stolpedals­skolen i Aalborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark