Ekstra Bladet

Vi er på røven

Jason Watt har mistet alle indtægter på grund af coronakris­en. Derfor er han begyndt sælge ud

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@ eb.dk

– Jeg er gået 100 procent ned i indtægt, siden coronakris­en ramte Danmark. Hverken min kone eller jeg har tjent en krone i mange uger, så vi er på røven!

De hudløst ærlige ord kommer fra Jason Watt, der i samme åndedrag understreg­er, at han bestemt ikke piber.

– Folk skal ikke have ondt af os. Der er mange, der har det meget værre end os. Det er bare en konstateri­ng af, at det er sådan, det er, siger han.

Den 50- årige tidligere racerkører lever normalt af at holde foredrag og af at skrive om Formel 1 i Ekstra Bladet. Begge ting er sat fuldstændi­gt på standby under nedlukning­en. Hans kone, Majbrit Heidi Watt, arbejder som vikar på et bosted for psykisk handicappe­de, men også her har coronaen sat en stopper for hendes dagligdag.

– Så vi er to herhjemme, der tjener nul kroner, siger Jason Watt og fortæller, at den økonomisk kritiske situation har fået dem til at sælge ud af deres personlige ejendele.

Til Her & Nu fortæller Jason Watt, at han blandet andet har måttet sælge flere af sine højt elskede biler. Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

– Jeg har blandt andet solgt min gamle Boble og en Mercedes, så man kan sige, at jeg har solgt ud af nogle af mine klenodier, siger Jason Watt.

Gjorde ondt

Især den koksgrå Volkswagen gjorde ondt på Watt at skille sig af med.

– Jeg satte den selv i stand i 1998 og 1999, inden jeg kørte galt. Men jeg fik over 100.000 kroner for den nu her, så det er jeg da lidt stolt af.

Mercedesen har også helt særlig plads i hans hjerte.

– Vi tunede den, og i 2002 satte jeg verdensrek­ord i den. Jeg kørte 338 kilometer i timen i den, så det var den hurtigste fireperson­ers bil i verden. Heldigvis har jeg solgt den til en bekendt, siger Jason Watt.

Ud over de to biler har Jason og Majbrit Watt også solgt alt fra blendere til højtalere og Playstatio­nspil.

Ryddet op

– Vi blev grebet lidt af det. Og så har vi fået ryddet op. Pengene fra tingene er gået til husleje og lagt i Føtex. Når vi har børnene hver anden uge, er vi jo syv mennesker herhjemme, så der går noget til, siger han.

Jason Watt understreg­er

Folk skal ikke have ondt af os. Der er mange, der har det meget værre end os

dog, at han og hans familie ikke var gået fra hus og hjem, hvis ikke de havde solgt ud af deres ting.

– Selvfølgel­ig har vi sparet lidt sammen, men vi regnede med, at pengene var vores pensionsop­sparing og ikke skulle gå til en coronakris­e. Sådan så jeg også på bilerne. De var også en slags pensionsop­sparing. Den slags biler taber jo ikke i værdi, som andre biler gør.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Jason og Majbrit Heidi Watt er begyndt at sælge ud af klenodiern­e for at betale huslejen.
FOTO: MOGENS FLINDT Jason og Majbrit Heidi Watt er begyndt at sælge ud af klenodiern­e for at betale huslejen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark