Ekstra Bladet

Nu ryger huset

SVEND MISFORSTOD EFTERLØNS- REGLER

- THOMAS HARDER thr@ eb.dk

– Jeg blev 63 år 11. marts. Fra den dag skulle jeg være berettiget til efterløn. Men min a- kasse, som er Akademiker­nes A- kasse, har nægtet mig efterløn.

– Sagen er, at jeg de sidste to et halvt år år har været i seniorjob ved Faaborg Midtfyn Kommune, og at der åbenbart er en regel om, at man – når man er i seniorjob og når efterlønsa­lderen – senest én dag før fødselsdag­en skal sende en ansøgning om efterløn. Men jeg kom til at søge om et efterlønsb­evis i stedet.

Sådan indleder Svend E.

Problemet er jo lidt, at mange fagforenin­ger heller ikke længere er til for medlemmern­es skyld,

De burde jo kontakte medlemmern­e og gøre dem opmærksomm­e på, at det var ved at være tid, og hvad de skulle gøre, men det gør de jo ikke mere.

De skovler bare penge ind for at betale til deres djøf ’ ere, som de har ansat på kontorerne.

Specielt de fagforenin­ger, som ikke er ret røde i det. Måske Metal eller 3F samt malernes osv. ville gøre mere for deres medlemmer, men de er jo også ræverøde.

Peter W.

I Danmark glæder det om at gøre systemet så bøvlet, uigennemsk­ueet brev til nationen! om den i hans øjne helt urimelige behandling, han har fået af Akademiker­nes A- kasse. Svend har nemlig ingen indtægt lige nu, da han havde regnet med at få efterløn på cirka 17.000 pr. måned, og han synes, det er en hård straf for at have misforståe­t reglerne.

– Jeg søgte om dette efterlønsb­evis i februar måned, men fik besked om, at det var for tidligt, og at det skulle være på min fødselsdag.

Ikke advaret

– Og de gjorde mig ikke opmærksom på, at jeg havde misforståe­t noget og søgte det forkerte.

– A- kassen har afvist ligt og dumt, at ingen kan finde ud af det.

Martin Vendelbo Jensen

Hvad skal man med en a- kasse, der ikke hjælper med vejledning, så man ender i problemer. Thomas Lund

Himmelråbe­nde elendig rådgivning fra a- kassen!

Mon ikke Akademiker­nes A- kasse lige skulle tage deres medlemspol­itik op til revision?

Anette Faarborg

Det er en katastrofe, at almindelig sund fornuft er begravet i rigide regler og paragraffe­r. Der er sket en fejl – det burde tage to timer at rette den. mig, og Styrelsen for Arbejdsmar­ked og rekrutteri­ng har også afvist mig, og nu er sagen sendt videre til Ankestyrel­sens Beskæftige­lsesudvalg, hvor svartiden er fire- fem måneder.

– Indtil da lever jeg helt uden indtægt og må forvente at gå på tvang med mit hus.

Voldsom straf

– Jeg kan ikke forstå, at jeg skal straffes så voldsomt, da jeg jo ikke har været opmærksom og ikke ønsker at overtræde loven, skriver Svend. Artiklen har udløst 270 kommentare­r på Facebook og nationen!, hvor over 22.000 også deltog i netafstemn­ingen.

Der er ingen service for borgerne længere. Michael F.

 ?? PRIVATFOTO ?? Svend og hans hus, der risikerer at komme på tvangsaukt­ion.
PRIVATFOTO Svend og hans hus, der risikerer at komme på tvangsaukt­ion.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark