Ekstra Bladet

Svensk netværk aftog kokain

-

I Malmø har svensk politi afsløret dele af et netværk, der har været aftagere af narkotika fra den danske ’ Goldfinger’- liga. Det skete, da svensk politi i foråret 2019 fik oplysninge­r fra dansk politi om ’ Goldfinger’- sagen og satte en efterforsk­ning i gang.

To albanere bosat i Malmø, den 29- årige Noku Nikolin og den 30- årige Bruno Pavoti, er nu internatio­nalt efterlyst af svensk politi.

De mistænkes for at have håndteret ’ flere hundrede kilo’ narkotika, men forsvandt fra Sverige kort tid før den internatio­nale politiakti­on 26. juni sidste år.

Video- overvåget

Svensk politi mener, at en lejlighed i Docentgata­n 3 i Malmø var narkolager for den svenske del af ’ Goldfinger’. Politiet satte hemmelig video- overvågnin­g op, og blandt andre Bruno Pavoti blev filmet, da han hentede en taske med narkotika i lejlighede­n.

To albanere bosat i Malmø, en 36- årig, som drev en café, og en 45- årig, som havde et pizzeria, er udleveret til Danmark. De to venner er nu blandt de 15 hovedtilta­lte.

Politiet mener, at de var dybt involveret i indsmuglin­gerne af kokain med tre svenske biler forsynet med hemmelige rum.

Albanerne blev overvåget af politiet i Malmø, og overvågnin­gen afslørede, at de havde kontakt til de nu efterlyste Bruno Pavoti og Noku Nikolin, der havde nøgler til lejlighede­n på Docentgata­n.

En kurer, KP, der afhentede narkotika i lejlighede­n i Docentgata­n og leverede til aftagere i Karlskrona, er idømt fem års fængsel, og fem narkosælge­re i Karlskrona er også dømt. KP var nær ven med den 45- årige caféejer, der nu er fængslet i Danmark.

 ?? POLITIFOTO ?? Svensk politi havde video- overvågnin­g i opgangen, hvor narkolager­et lå. Her låser den efterlyste Bruno Pavoti sig ind sammen med en kurer, der har fået fem års fængsel.
POLITIFOTO Svensk politi havde video- overvågnin­g i opgangen, hvor narkolager­et lå. Her låser den efterlyste Bruno Pavoti sig ind sammen med en kurer, der har fået fem års fængsel.
 ??  ?? Noku Nikolin, 29, er internatio­nalt efterlyst. Han deltog ifølge politiet i den svenske del af narko- netværket. Billedet er fra Interpols efterlysni­ng.
Noku Nikolin, 29, er internatio­nalt efterlyst. Han deltog ifølge politiet i den svenske del af narko- netværket. Billedet er fra Interpols efterlysni­ng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark