Ekstra Bladet

Slog børnene med læderbælte

Forældrepa­r er tiltalt for at slå deres børn over en periode på fire år – de nægter sig skyldige

- EMMA THOMSEN et@ eb.dk

Slag med flad hånd, et foldet læderbælte og en grydeske.

Fire børn blev jævnligt slået flere steder på kroppen, og slagene efterlod dem med rød og hævet hud.

Sådan lyder det i anklageskr­iftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, mod et forældrepa­r, der er tiltalt for mishandlin­g og vold mod deres fire børn.

På fredag starter retssagen mod parret, en 41- årig mand og en 42- årig kvinde, ved Retten i Herning.

Vold af forskellig karakter

Volden mod børnene har stået på i parrets hjem i Ikast fra 2016 til december 2019, mener politiet.

Manden er tiltalt efter den grove voldsparag­raf. I flere tilfælde har han slået sine børn på arme, ben og ryg med et foldet læderbælte­s spænde. Han har også slået dem med pinde af forskellig tykkelse, så de fik røde mærker, lyder det i anklageskr­iftet.

Det gik ifølge tiltalen særligt ud over mandens søn. Drengen, som nu er teenager, blev slået op til to til tre gange om ugen med fald hånd, ligesom han også blev slået gentagne gange på armene, benene og ryggen med blandt andet bæltet. Faren er også anklaget for i forbindels­e med volden at have klippet barnets hår af, så han næsten blev skaldet.

I et andet tilfælde kastede manden en mobiltelef­on i hovedet på sin ene datter, hvilket gav hende en skade på venstre side af hovedet.

Kvinden, som kun er biologisk mor til to af børnene, er tiltalt efter en mildere voldsparag­raf. I følge anklageskr­iftet slog hun i flere tilfælde børnene med en grydeske på arme og ryg og med en flad hånd i ansigtet.

Nægter sig skyldig

Sagen skal køre som en domsmandss­ag, hvor parret nægter sig skyldige.

Kvindens advokat Bjarne Vium har over for Ekstra Bladet ingen yderligere kommentare­r til sagen.

Anklagemyn­digheden kræver fængselsst­raf og derefter udvisning af ægteparret, som har udenlandsk baggrund, med indrejsefo­rbud i Danmark i seks år.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? På fredag starter retssagen mod parret, en 42- årig mand og en 43- årig kvinde, ved Retten i Herning.
FOTO: CLAUS BONNERUP På fredag starter retssagen mod parret, en 42- årig mand og en 43- årig kvinde, ved Retten i Herning.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark