Ekstra Bladet

Klodsmajor­en

-

Som hærchef troede generalmaj­or Hans- Christian Mathiesen, at han kunne gå på vandet.

Det blev lige omvendt: I sidste uge blev den hjemsendte hærchef idømt en klokkeklar ubetinget fængselsst­raf på 60 dages fængsel. Hans dage er talte i dansk forsvar.

Retten i Viborg har talt med store bogstaver i en helt usædvanlig sag: En af Forsvarets ubestridte spidser – hærchefen – dømmes for embedsmisb­rug og pligtforsø­mmelse og sendes bag tremmer i to måneder. Hærchefen

( nu eks) er bl. a. dømt for at have misbrugt sin betroede stilling til at fremme sin kærestes – nu hustrus – karriere i Forsvaret.

I sagskomple­kset, der er omfattende, nævnes det også, at den nu forhenvære­nde hærchef forlangte, at menige soldater skulle pakke bryllupsko­rt til hærchefens bryllup. Det virker noget ynkeligt, for ikke at sige nærigt.

Dommen rejser desværre også ubehagelig­e spørgsmål omkring strukturen og toppen i dansk forsvar. Den dømte generalmaj­or har ganske givet levet i en isoleret verden ( er han alene?), hvor alt var tilladt: Egen chauffør, opvartning i officersme­ssen osv. Han har mistet jordforbin­delsen, hvor han til sidst troede, at hans ord – som hærchef – var lov. Det er helt uforståeli­gt, at en tidligere hærchef med kæmpe gage, fri chauffør, Nato- rejser, når det passede ham osv., ville sætte alt over styr. Der er kun en ting at sige: Han er blevet forfremmet fra generalmaj­or til klodsmajor. Henrik Skov

Th. Dahls Vej

Esbjerg

 ?? FOTO: BJARNE LÜTHCKE/ RITZAU SCANPIX ?? Henrik Skov kalder Hans- Christian Mathiesens optræden ynkelig.
FOTO: BJARNE LÜTHCKE/ RITZAU SCANPIX Henrik Skov kalder Hans- Christian Mathiesens optræden ynkelig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark