Ekstra Bladet

En lortesag: Nu skal fagfolk se på beslutning om spildevand ud i Øresund

-

En tilladelse til udledning af 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund kan ikke umiddelbar­t trækkes tilbage, men tilladelse­n, der er givet af teknik- og miljøforva­ltningen i Københavns Kommune, skal nu undersøges eksternt.

Det oplyser teknik- og miljøborgm­ester Ninna Hedeager Olsen ( EL).

Beslutning­en blev truffet i aftes af et enigt teknik- og miljøudval­g.

– Eksterne parter – juridisk og fagligt – skal undersøge, om der er alternativ­er, og om der er sket fejl i den her sagsbehand­ling. Og det skal ikke være forvaltnin­gen selv, som jo allerede er kommet frem til en beslutning, siger Ninna

Hedeager Olsen.

Det vil derfor også blive belyst, om der er mulighed for at trække tilladelse­n tilbage, oplyser hun.

Forvaltnin­gen mener, at tilladelse­n er korrekt. Borgmester­en har derfor brug for en saglig grund, hvis beslutning­en skal rulles tilbage.

Ninna Hedeager Olsen medgiver, at hun som borgmester på området skulle have været informeret om beslutning­en tidligere.

– I bagklogska­bens ulideligt klare lys må jeg sige, at det er tydeligt, det her har en stor politisk interesse. Selvfølgel­ig skulle udvalget og jeg have været orienteret langt tidligere, siger hun.

– Jeg vil også godt tage min del af ansvaret. Jeg vil som borgmester se på, hvordan vi undgår, det sker igen.

– Der er ingen, der har lyst til at vurdere så forkert om, hvad der skal op på politisk niveau. Der tror jeg, at både jeg og forvaltnin­gen er blevet meget klogere de seneste fire dage, siger

Ninna Hedeager Olsen.

Udledninge­n skulle oprindelig­t være sket i denne uge. Men selskabet Hofor, der har fået tilladelse­n, har nu valgt at udskyde det til oktober.

Det giver også kommissori­et tid til at undersøge beslutning­en. En konklusion kan ligge klar i slutningen af august.

/ritzau/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark