Ekstra Bladet

STØJBERG LØJ FOR DANSKERNE Historien skal skrives om. Støjberg strammede slet ikke reglerne

-

HVAD ER VÆRST? At bryde loven eller lyve for befolkning­en?

Spørgsmåle­t er relevant, efter ❘nger Støjberg nu i to dage har vidnet for ❘nstrukskom­missionen, som den hedder.

I FEBRUAR 2016 udgik der en ulovlig instruks fra Støjbergs ministeriu­m om at tvangsadsk­ille asylsøgere under 18 år fra deres ældre partnere. Alle vidste, at instruksen var ulovlig. Men det var sådan, Støjberg ville have det. Det fremgik af et opslag på Facebook, hvor daværende integratio­nsminister Støjberg skrev, at asylpar med mindreårig­e ’skal stoppes omgående, og det vil jeg omgående meddele Udlændinge­styrelsen.’

ULOVLIGT, JA, men af alle vurderet som en ren vindersag i befolkning­en. Hvem ønsker, at ældre, langskægge­de muslimer skal have lov til at bo sammen med barnebrude på danske asylcentre?

STØJBERG RED forholdsvi­s nemt gennem 200 spørgsmål og fire samråd i Folketinge­t båret på en folkelig bølge af opbakning. Her var en handlekraf­tig minister, der ikke vil finde sig i en middelalde­rlig kultur. Dertil kom en Venstre- regering, der holdt hånden over Støjberg og nægtede at få sagen undersøgt.

Det er denne undersøgel­se, der finder sted nu, efter vi har fået en ny regering.

SØNDAG ØDELAGDE Støjberg billedet af sig selv som en handlekraf­tig politiker i øjenhøjde med dan

fremtrylle­de et notat, som aldrig har skerne. Hun været vist før. □t fem sider langt såkaldt ministerno­tat, som viser, at Støjberg tilslutted­e sig at følge loven og behandle hver enkelt sag om mindreårig­e brude individuel­t og ikke som, undskyld udtrykket, et ulovligt bunkebryll­up.

Notatet er underskrev­et af Støjberg, dagen før

hun uden undtahun meddelte offentligh­eden, at gelse ville skille alle barnebrude­par ad uanset deres individuel­le forhold. Kommission­sformanden mistede mælet. Alle er overrasked­e. Historien skal skrives om. Støjberg strammede slet ikke reglerne.

DEN ’ HANDLEKRAF­TIGE’ minister er afsløret af sig selv som den feje minister, der løj for befolkning­en,

greb ind mod en middelfor at vi skulle tro, at hun alderlig kultur, ligegyldig­t hvad det ville koste hende at bryde loven.

INGER STØJBERG havde ikke for øje at redde barnebrude i samme grad, som hun havde for at redde sig selv. Det er en af de mest ynkelige retræter i nyere dansk politik.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Inger Støjberg havde ikke for øje at redde barnebrude i samme grad, som for at redde sig selv. Det er en af de mest ynkelige retræter i nyere dansk politik.
FOTO: JENS DRESLING Inger Støjberg havde ikke for øje at redde barnebrude i samme grad, som for at redde sig selv. Det er en af de mest ynkelige retræter i nyere dansk politik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark