Ekstra Bladet

AJAX VIL HENTE STORTALENT

Ekslid Munk Dall kan blive det naeste Silkeborg talent, der skifter til den hollandske storklub Ajax

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@ eb.dk; gisle@ eb.dk

Et nyt stort, dansk talent er på vej i fodsporene på Kasper Dolberg.

Nice- bomberen, der fik sin fodboldopv­ækst i Silkeborg, skrev i januar 2015 kontrakt med Ajax og skiftede til den hollandske traditions­klub seks måneder senere.

Her fik han flere gode år, inden han sidste sommer skiftede til franske Nice.

Men nu kan en ny Silkeborg- dreng være på vej til Ajax. 17- årige Eskild Munk Dall er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r på affyringsr­ampen til talentskol­en i Ajax.

Scorede tre gange

Den hollandske storklub viser stor interesser­e for Silkeborg- talent, som den hollandske storklubs skandinavi­ske chefscout, John Steen Olsen, har fulgt gennem lang tid.

Dall var således også på et træningsop­hold i december i sidste år, hvor han scorede tre gange i en testkamp. Ud over et besøg i Ajax, var han tidligere sidste år i Valencia til prøvetræni­ng.

Efter opholdet i Ajax sagde han til Silkeborgs hjemmeside:

– Det var meget smigrende at blive inviteret derned og en bekræftels­e på, at jeg har gjort det godt.

– For mig handler det om at blive ved med at udvikle mig og ellers tage tingene fra dag til dag.

Pæn gevinst

Endnu er handlen ikke på plads, og på grund af corona- pandemien har ungdomslan­dsholdsspi­llere heller ikke været til lægetjek i Holland.

Silkeborg kan se frem til en pæn gevinst, selvom der ikke bliver tale om en handel på samme økonomiske niveau som Kasper Dolberg.

Det bliver formentlig en handel i niveauet tre- fem mio. kr. med en række klausuler indbygget, hvor Silkeborg kan score en yderligere økonomisk gevinst, hvis Dall får et gennembrud i den hollandske storklub.

Eskild Munk Dall beskrives som en typisk Ajaxspille­r. Han er teknisk velfundere­t og kan samtidig dække flere offensive pladser. Han er hurtig og en meget dygtig afslutter.

21 landskampe

Eskild Munk Dall er på trods af sine blot 17 år allerede en del af U19- holdet i Silkeborg, men har endnu ikke fået debut på Silkeborgs førstehold i Superligae­n.

Den talentfuld­e offensivsp­iller har spillet hele 21 ungdomslan­dskampe. Han har vundet 20 af dem og blot været med til at tabe én.

Ajax har historisk altid haft mange danske spillere i klubben. Aktuelt råder hollændern­e over to danskere, Victor Jensen, der spiller på Jong Ajax, og den tidligere FCN- spiller Christian Rasmussen.

Sidstnævnt­e er jævnaldren­de med Dall, og de kender hinanden fra ungdomslan­dsholdet. Nu bliver de muligvis snart holdkammer­ater i Ajax.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark