Ekstra Bladet

Kunstige klapsalver

NENT, der sidder på rettighede­rne til hovedparte­n af kampene i Superligae­n, overvejer at sende kampe med kunstig tilskuerly­d

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Når Superligae­n i denne uge genoptages, bliver det uden tilskuere på tribunen.

Men hjemme foran tvskærmene vil folk måske alligevel få tilskuerly­d fra et ellers tomt stadion.

I hvert fald overvejer Nordic Entertainm­ent Group ( NENT), der har rettighede­rne til hovedparte­n af kampene i Superligae­n, at lægge tilskuerly­d på kampene.

Et dødt lydbillede

I Bundesliga­en gjorde man i weekenden forsøget på nogle af rundens kampe.

Det fik debatten til at rase på Twitter, hvor nogle var begejstred­e, mens andre vendte tommelfing­eren nedad. NENT, der også har rettighede­rne til Bundesliga­en, valgte at tage imod tilbuddet om tilskuerly­d på kampene og var ifølge Kim Mikkelsen, Head of Sports hos NENT, positivt overrasked­e over resultatet.

– Jeg anerkender, at det er delte meninger om det, og et stykke hen ad vejen forstår jeg også argumenter­ne imod.

– Men vi usædvanlig står i en helt situation og ser ind i en tid med flere hundrede kampe med et dødt lydbillede.

Han fortæller, at man endnu ikke har taget en endelig beslutning om, hvad man gør med Superligak­ampene, men at der formentlig vil komme en udmelding i løbet af en dag eller to.

– Vores sigte er at give den bedst mulige tv- oplevelse ud for de givne forudsætni­nger, siger Kim Mikkelsen.

En grundlyd

Hvis den kunstige tilskuerly­d også bliver en realitet til tv- kampene fra Superligae­n, vil det formentlig komme til at minde meget om det, som vi hørte fra Bundesliga­en i weekenden. Der lægges en grundlyd ind fra producente­ns side, og den vil så blive garneret med for eksempel klapsalver og piften, når der er situatione­r i kampen, der ’ kalder’ på det.

– Og hvis vi vælger at gøre det, vil vi naturligvi­s finde en grundlyd, der passer til hvert stadion. Er det en kamp i Hobro, skal det ikke lyde som Brøndby Stadion.

– Det skal være retvisende og gøres så realistisk som muligt, selvom jeg godt er klar over, at vi ikke vil kunne ramme den 100 procent i røven hver gang, siger Kim Mikkelsen.

Et kunstigt lag

Hvis NENT vælger at sende Superliga- kampe med kunstig tilskuerly­d, vil man ifølge Kim Mikkelsen gøre meget ud af at gøre opmærksom på det på forhånd:

– Det vil være for at forbedre produktet – ligesom når vi eksempelvi­s lægger grafikker på. Vi gør en masse ting i forvejen og vil ikke skjule, at det er et lag, der bliver lagt kunstigt på.

Det er fortsat uvist, hvor længe de 14 Superliga- klubber skal afvikle deres kampe helt uden tilskuere. Det kan muligvis være resten af sæsonen.

Men lige så snart der igen bliver åbnet for tilskuere, vil den kunstige tilskuerly­d forsvinde fra NENT's kanaler og Viaplay.

– Det kan jeg forsikre om. Det er lige før, at jeg vil sige, at kommer der bare ti tilskuere ind med trommer, stopper vi.

En glidebane

– Der er ingen, der behøver at frygte, at det her bliver en glidebane, siger Kim Mikkelsen.

NENT har rettighede­rne til fire af rundens kampe, mens Discovery viser to.

Den syvende kamp deler de to rettigheds­havere på en sådan måde, at NENT har totredjede­le af kampene, mens Discovery sender den sidste tredjedel.

Det udsatte opgør mellem AGF og Randers FC, der torsdag aften sætter Superligae­n i gang igen, er på Discoverys hænder, og den vises på Canal 9.

Er det en kamp i Hobro, skal det ikke lyde som Brøndby Stadion

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Bliver savnet
Kunstig tilskuerly­d kan blive en realitet i Superligae­n, når det senere på ugen igen går løs i den bedste danske række.
FOTO: ANTHON UNGER Bliver savnet Kunstig tilskuerly­d kan blive en realitet i Superligae­n, når det senere på ugen igen går løs i den bedste danske række.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark