Ekstra Bladet

MEDIEPRES SKAL ÅBNE STADIONER

- KLAUS EGELUND MADS GLENN WEHLAST ege@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Vi mener, at vi kan etablere rammer, så det er forsvarlig­t at lukke tilskuere ind i et begrænset omfang

Museer, zoologiske haver, teatre og biografer må gerne lukke folk indenfor, men der er fortsat adgang forbudt for tilskuere på Superliga- stadioner.

I weekenden valgte TV2 at fyre finalen i ’ X Factor’ af sted med publikum i studiet – og korrekt social distance observeret. Og det levende publikum gjorde en kolossal forskel for oplevelsen ude bag skærmene i de danske hjem.

Netop ’ X Factor’- afslutning­en og beslutning­en om at lukke folk ind i tætte lukkede rum som teatre og biografer er blevet registrere­t med stor interesse blandt fodboldens aktører.

I fase fire

Divisionsf­oreningen har ikke lagt skjul på, at de danske Superliga- klubber er klar til at byde fans indenfor på stadion igen, men man frygter, at det først sker i næste sæson.

Lige nu er genåbninge­n af stadioner i den såkaldte fase fire ligesom eksempelvi­s natklubber og større koncerter.

Divisionsf­oreningen og flere klubber har været på banen i håbet om, at stadionåbn­inger kunne blive en del af en tidligere fase, men frygten er, at der næppe sker, med mindre der kommer et større mediepres.

På et netop afholdt møde i fodboldens top i Danmark er en plan blevet drøftet, der skal søge at få tilskuere på dagsordene­n i en fremrykket åbning, som det skete i sidste uge, da biografern­e fik grønt lys.

For regeringen er der et økonomisk incitament i at give adgang for tilskuere i et vist omfang, da fodboldklu­bberne dermed ikke på samme måde får adgang til kompensati­on fra hjælpepakk­en for aflyste arrangemen­ter.

Bliver det et varmt emne i medierne, kan det få politikern­e til at ændre holdning og rykke stadionåbn­ingen frem.

Ingen øl

– Vi mener, at vi kan etablere rammer, så det er forsvarlig­t at lukke tilskuere ind i et begrænset omfang, når myndighede­rne er parat til det, sagde Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, i sidste uge til Ekstra Bladet.

Fodbolden genstarter under en meget stram sund

hedsprotok­ol, og en lignene omfattende protokol for lskuere er på tegnebrætt for at gøre det sundhedsæs­sigt forsvarlig­t. Ekempelvis bliver der ikke dgang til køb af øl og mad å stadion, lige som folk kal ankomme og forlade adion efter en stramt deneret plan.

Der vil dog uanset hvad ive tale om kampe med en ærkt reduceret kapacitet. Men bare det at have tilkuere tilbage har en stor etydning for Divisionsf­orningen og klubberne, da et vil gøre tv- produktet æsentligt bedre for rettigedsh­averne.

 ??  ??
 ?? FOTO ANTHON UNGER ?? Hør efter!
Så vildt bliver det ikke, når tilskuerne vender tilbage til Superligae­n. Men klubberne forsøger at råbe politikern­e op.
FOTO ANTHON UNGER Hør efter! Så vildt bliver det ikke, når tilskuerne vender tilbage til Superligae­n. Men klubberne forsøger at råbe politikern­e op.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Når Superligae­n vender tilbage senere på ugen, vil tilskuerne fortsat være udenfor.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Når Superligae­n vender tilbage senere på ugen, vil tilskuerne fortsat være udenfor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark