Ekstra Bladet

DROP SENDER MESTERSKAB MOD MÜNCHEN

Et syrligt drop fra Dortmunds schweizisk­e målmand Roman Bürki sender Bayern uimodståel­igt mod klubbens 30. mesterskab

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

Bayern München marcherer igen- igen mod det tyske mesterskab. Det 30. af slagsen.

Den sidste, virkeligt alvorlige hindring blev nemlig ryddet af vejen i udekampen mod de nærmeste forfølgere fra Borussia Dortmund, der blev besejret med

Dermed kunne sydtyskern­e rejse hjem med et forspring på syv point, og med seks runder tilbage i Bundesliga­en ligner det bestemt et arbejde, der bare skal gøres ’ fertig’.

For nok er det helt særlige tider på som udenfor fodboldban­en, men er der nogen, der ved, hvordan man kører både en sejr i en tæt kamp og en titel hjem, så er det Bayern.

Et stort skridt

Er der nogen, der ved det, er det 30- årige Thomas Müller, der i denne sæson er genopstået, ikke mindst som oplægger.

– Vi har talt om, at vi kunne tage et stort skridt i aften. Vi fik den sejr, vi kom efter, og det er en skøn følelse, noterede han med et smil, der kunne lyse hele Ruhr- distriktet op.

Normalt forbinder man Schweiz med den ultimative sikkerhed.

Det var bare det stik modsatte signal, der udgik fra Roman Bürkis højre handske, mens han hang i luften kort før pausen.

For den hånd, han forgæves forsøgte at afværge Joshua Kimmichs fine lob fra en position lidt uden for straffespa­rksfeltet, var i det afgørende øjeblik at sammenlign­e med en slatten karklud.

Smukt mål

Thomas Müller foretrak selvsagt at kalde målet for meget smukt.

– Han er en dygtig målmand, men han står tit et par meter udenfor sit mål og stoler på sine lange arme, og den bold var meget længe i luften, før den gik ind, grinede angriberen med de 100 landskampe.

Det blev altså et ualmindeli­gt vigtigt moment i kampen, for hjemmehold­et var foran tomme tribuner i perioder særdeles godt med i kampen.

De gulblusede kunne således være kommet foran efter bare et minut, da Manuel Neuer kom ud af sit felt uden helt at få clearet bolden fra farezonen.

Den endte i stedet for målfarlige fødder, men norske Erling Braut Haaland fik ikke ordentligt træf på sin afslutning, der ellers røg igennem benene på Neuer, men som Boateng fik stoppet kort før målstregen.

Keeper- tunnel

Lukasz Piszczek var ude i samme øvelse i den anden ende efter knap tyve minutter, da Kingsley Coman sendte et indlæg ind til Gnabry, der også fik lavet en keeper- tunnel, før redningen.

Med føringsmål­et kunne Bayern- spillerne gå i kabinen i bevidsthed­en om, at de var mesterskab­et et stort skridt nærmere, mens værterne måtte søge noget.

Det sidste gik ud over en ellers velspillen­de Thomas Delaney og en decideret skidt spilende Julian Brandt, som blev erstattet af Emre Can og Jadon Sancho.

Ingen VAR

for

Mange troede, at VAR ville bringe værterne tilbage i kampen, da Haaland inde i boksen efter en lille time ramte en liggende Boateng på albuen. En berøring, der lignede forskellen på et straffe- eller hjørnespar­k med en VAR- gennemgang.

Men det blev et VAR- behar? for Dortmunds fans hjemme i stuerne, og 13 minutter senere satte nordmanden sig ned og opgav at gennemføre. Han blev skiftet ud med 17- årige Gio Reyna.

Neuer viste klassen på et hårdt spark fra Dahoud, og en målsulten Lewandowsk­i ramte straffespa­rket i den anden ende af banen i den hektiske slutfase, der lige som resten af topkampen kunne have fortjent et publikum.

Vi blev trætte

– Men den var også mærkelig, analysered­e Thomas Müller.

– For begge hold vil gerne presse og arbejde hårdt over hele banen. Efter vores smukke føringsmål forsøgte vi at forsvare godt, men det blev svært med bolden, fordi vi blev så trætte.

Det er bare ikke noget, man mærker nu, lød det med endnu et grin fra næsten- mester Müller.

Han er en dygtig målmand, men han står tit et par meter udenfor sit mål og stoler på sine lange arme

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Bayerns Gnabry sparker bolden væk for næsen af Thomas Delaney. Danskeren spillede en ok kamp men blev pillet ud i pausen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Bayerns Gnabry sparker bolden væk for næsen af Thomas Delaney. Danskeren spillede en ok kamp men blev pillet ud i pausen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark