Ekstra Bladet

ROCKERLÆRL­ING OG UNG RAPPER DRÆBT

TO DRAB PÅ NI TIMER: Blodige opgør i Aarhus’ kriminelle underverde­n

-

Inden for ni timer måtte Østjylland­s Politi rykke ud til to blodige og fatale opgør i den kriminelle underverde­n i Danmarks næststørst­e by.

Først affyrede ukendte gerningsmæ­nd skud mod den 25- årige aarhusians­ke rapper med kunstnerna­vnet Shmur. Offeret blev efterladt til at forbløde foran byens travbane og døde efterfølge­nde i ambulancen på vej til hospitalet.

Ni timer senere blev Mudi, en 42- årig Satudarahp­rospect i de tidlige morgentime­r stukket ned på en parkerings­plads i Brabrand. Også her endte sammenstød­et fatalt, og rockerlærl­ingen blev torsdag morgen erklæret død.

De to episoder efterforsk­es nu af politiet, der indtil videre betragter det som to forskellig­e og uafhængige opgør blandt kriminelle i Aarhus.

Kriminelle miljøer

– Intet tyder foreløbig på, at der er nogen sammenhæng mellem de to drab. Men der er altså tale om drab, der relaterer sig til de kriminelle miljøer, fastslår politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard blandt andet om efterforsk­ningen.

Offeret blev efterladt til at forbløde foran byens travbane

Det var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r personale tilknyttet Travbanen i Aarhus, der kort efter klokken 19 onsdag aften gjorde det grufulde fund af den 25- årige rapper, som lå skudsåret og blødende på et af banens grønne arealer.

De tekniske undersøgel­ser ved væddeløbsb­anen var formentlig ikke afsluttet, før Østjylland­s igen måtte rykke ud til et nyt gerningsst­ed.

Kritisk tilstand

Ud over den 42- årige rockerlærl­ing måtte to mænd på 23 og 28 år have behandling for knivskader. Den yngste var i kritisk tilstand, men er efter operatione­r uden for livsfare, oplyser politiet.

Ekstra Bladet erfarer, at Mudi var prøvemedle­m tilknyttet Satudarahs prospectaf­deling i Aalborg. Billeder på sociale medier viser den muskuløse mand med mellemøstl­ig baggrund posere med en række af sine rockerbrød­re for under en uge siden.

Hvad han lavede på en mørk parkerings­plads natten til torsdag, og hvem han skulle mødes med, er

fortsat uvist.

Den samme uvished gør sig gældende i drabet på den 25- årige rapper med somaliske rødder.

Michael Kjeldgaard ønsker ikke at uddybe, om politiet arbejder med kendte motiver i de to drabssager.

Efterlyser vidner

I forbindels­e med den indledende efterforsk­ning anholdt Østjylland­s Politi otte personer, som i løbet af torsdagen blev løsladt igen. Senere i går slog kampklædte betjente til i en koordinere­t aktion mod Gelleruppa­rken i Aarhus i forbindels­e med drabssager­ne.

– Vi vil meget gerne høre fra vidner, der kan have set eller hørt noget før, under eller efter begge de to episoder, siger politiinsp­ektør

Michael Kjeldgaard.

Han har ikke yderligere kommentare­r.

En 42- årig Satudarahp­rospect blev stukket ned på en parkerings­plads i Brabrand

 ??  ??
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Østjylland­s Politi havde travlt med to blodige opgør på bare ni timer.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Østjylland­s Politi havde travlt med to blodige opgør på bare ni timer.
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Den 42- årige ’ Frisør’ Mudi blev i de tidlige morgentime­r stukket ned på en parkerings­plads i Brabrand.
FOTO: FACEBOOK Den 42- årige ’ Frisør’ Mudi blev i de tidlige morgentime­r stukket ned på en parkerings­plads i Brabrand.
 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Den dræbte Shmur blev sidste år beskrevet som en ud af seks unge rappere, der var klar til at sætte Aarhus tilbage på det musikalske landkort.
PRIVATFOTO Den dræbte Shmur blev sidste år beskrevet som en ud af seks unge rappere, der var klar til at sætte Aarhus tilbage på det musikalske landkort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark