Ekstra Bladet

Rappede om skuddrab og pistoler

-

’ Skyd, skyd, skyd, lad ham forbløde,’ rapper den nu dræbte 25- årige musiker Shmur på en af sine nyere udgivelser.

Den brutale tekst er uhyggeligt tæt på rapperens egen skæbne og er blot ét eksempel på hans ofte blodige tekster.

I samme sang lyder det blandt andet også ’ Slicer dig i skiver bror, som en pizza’, og ’ kører rundt med min ni’er’, med tydelig henvisning til en ni mm pistol.

’ Mine brødre er klar til at slås, gøben har de os,’ rapper han videre.

Shmur blev i en artikel i musikmedie­t Soundvenue sidste år beskrevet som en ud af seks unge rappere, der er klar til at sætte Aarhus tilbage på det musikalske landkort.

Fra det virkelige liv

Hans musik beskrives som en genre, der adskiller sig fra undergrund­srappen i København.

’ Den er langt mere minimal og raporiente­ret end mange af de melodiske ting, man hører fra København for tiden,’ lyder det blandt andet om den 25- åriges musiske talent.

Den 25- årige er en ud af en række unge raptalente­r, som i artiklen beskrives som ’dem fra syden’, fordi de stammer fra Aarhus Syd.

Her lyder det også, at de ofte voldelige raptekster med referencer til narkokrimi­nalitet og våben er et øjebliksbi­llede af ’de reelle problemer nogle steder i Aarhus’.

Torsdag aften sendte Shmurs manager en pressemedd­elelse ud om den skuddræbte musiker:

’ Det er med stor sorg, at vi kan bekræfte, at SHMUR, artist, kunstner og pladeselsk­absmedejer af SELFMADE RECORDS er afgået ved døden,’, skriver manageren, Prasad Balakumar.

Mine brødre er klar til at slås, gøben har de os’

Kærlig og positiv

’ SHMUR var en af vores bedste artister. Han var en af de mest anticipere­t upcoming artister, på den danske musikscene. Det gladeste, kærligste og mest positive menneske, som jeg nogensinde har mødt. SHMUR vil altid leve videre i os,’ lyder det videre i pressemedd­elelsen, hvor manageren samtidig opfordrer pressen til at vise behørig respekt for familien.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Satudarahl­ærlingen Mudi blev fatalt såret af knivstik på en øde parkerings­plads ved Lenesvej i Brabrand.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Satudarahl­ærlingen Mudi blev fatalt såret af knivstik på en øde parkerings­plads ved Lenesvej i Brabrand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark