Ekstra Bladet

Slut med ferie til Sunny Beach mens mere af Sverige åbnes

-

Udenrigsmi­nisteriet fraråder igen alle ikke- nødvendige rejser til Bulgarien og dermed populære turistmål som Sunny Beach og Golden Sands.

Til gengæld åbner ministerie­t for rejser til flere svenske regioner.

Det fremgår af de opdaterede rejsevejle­dninger på Udenrigsmi­nisteriets hjemmeside. Rejsevejle­dningerne er gældende fra i morgen.

De nye rejsevejle­dninger for Bulgarien, der nu markeres med orange, følger, efter at der den seneste tid har været berettet om unge danskere, som er taget på ferie i blandt andet Sunny Beach for at feste.

Det har affødt kritik fra flere politikere, som ikke har ment, at det var det rette tidspunkt at rejse afsted for at feste, da det kunne øge risikoen for at blive smittet med coronaviru­s.

Af de nye rejsevejle­dninger fremgår også, at i alt 12 områder af Sverige er godkendt. Men tilrejsend­e opfordres dog til at være ekstra forsigtige på grund af risiko for smitte med coronaviru­s.

De fem nye regioner, der nu er markeret med gult, er Jämtland Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötla­nd. Regionerne Blekinge, Kronoberg, Halland, Västerbott­en, Kalmar, Värmland og Skåne var i forvejen åbnet for rejser.

For mange smittede

Resten af Sverige er stadig markeret med orange, hvilket vil sige, at alle ikke- nødvendige rejser dertil frarådes.

Det sker, fordi der de steder er registrere­t flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Uffe Wolffheche­l, der er ambassadør i Udenrigsmi­nisteriet, anerkender, at de skiftende vejledning­er kan forhindre danskernes planlagte ferier.

– Det er den model, der er valgt, og den er der for at give alle mulighed for den frie bevægeligh­ed og at lade folk rejse sikkert og trygt. Men det betyder så også, at når tallene stiger, så må vi ændre på vejledning­en, som vi har gjort med Bulgarien nu.

– Hvis vi skal gardere os mod det, kan vi jo ikke lukke noget op, for tingene kan ændre sig, må vi konstatere, siger Uffe Wolffheche­l.

Ifølge Politiken opfylder Irland egentlig kriteriern­e for lave smittetal. Udenrigsmi­nisteriet fraråder dog alligevel alle ikke- nødvendige rejser til Irland.

Det skyldes, at man skal 14 dage i karantæne, hvis man rejser til Irland fra udlandet.

/ritzau/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark