Ekstra Bladet

Morder skal afsone i Danmark

Den dømte kvalte sin kæreste med en ledning på hotel på Costa del Sol

- JAN SØGAARD CHRISTINA EHRENSKJÖL­D js@ eb.dk; ehren@ eb.dk

Efter fem år bag tremmer i spanske fængsler kommer den 56- årige drabsdømte Vagn Darmer nu hjem til Danmark, hvor han fortsat skal afsone straffen på 15 års fængsel.

Første skridt i udlevering­en er et retsmøde i Københavns Byret 30. juli, hvor Vagn Darmer skal have konvertere­t sin spanske dom til en dansk dom, hvor straffen skal være den samme, som han er idømt i Spanien.

Efter eget ønske

Det er Vagn Darmer selv, der har ønsket af afsone i Danmark. Når den danske dom er afsagt, bliver den via Rigsadvoka­ten sendt til Spanien, og derefter kan udlevering­en af Vagn Darmer gå i gang.

Seniorankl­ager Søren Harbo, Københavns Politi, bekræfter, at Vagn Darmer ønsker at komme til Danmark, og at proceduren med en udlevering er i gang.

Dømt efter tre år

Dommen over Vagn Darmer faldt i april 2018 ved retten Tribunal Superior de Justicia de Andalucía. Det skete næsten tre år efter, at han i juni 2015 blev anholdt for drabet på sin samlever, Anne Christine Frederikse­n Muckus, blot kaldet Stine af venner og familie.

Vagn Darmer og Anne ’ Stine’ Muckus var på kærestewee­kend på Costa del Sol, og boede på værelse 524 på det firestjern­ede hotel BQ Andalucia Beach Hotel i Torre de Mar øst for Malaga.

Søndag morgen 21. juni 2015 kom Vagn Darmer ned i hotellobby­en og fortalte hoteldirek­tøren, at hans kæreste var bevidstløs og ikke trak vejret.

Han sagde, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, fordi han var fuld.

Hoteldirek­tøren gik op på værelset og fandt Stine nøgen og død.

Kvalt med ledning

Spansk politi tiltalte Vagn Darmer for at have dræbt den 40- årige kvinde ved at kvæle hende med ledningen til en mobiloplad­er efter en bytur.

Parret havde dyrket sex, hvorefter Stine lagde sig til at sove og Vagn Darmer strammede ledningen om hendes hals.

Vagn Darmer blev anholdt samme dag og har siden siddet i skiftende spanske fængsler.

I Danmark straffes drab i parforhold normalt med 12 års fængsel.

Anne ’Stine’ Muckus arbejdede, inden hun døde, som hjemmehjæl­per i Tårnby.

– For min skyld kan han blive dernede og rådne op. Det vil passe mig fint. Man har ikke ret til at gå og tage et menneskes liv, har den dræbtes storesøste­r, Marian Sebens, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Vagn Darmers danske forsvarer, advokat Louis Beck Nielsen, har ingen kommentare­r til sagen forud for retsmødet 30. juli.

For min skyld kan han blive dernede og rådne op

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Vender hjem
Vagn Darmer stammer fra Kastrup. De sidste fem år har han tilbragt i spanske fængsler, men nu kommer han snart til Danmark for at afsone.
FOTO: ANTHON UNGER Vender hjem Vagn Darmer stammer fra Kastrup. De sidste fem år har han tilbragt i spanske fængsler, men nu kommer han snart til Danmark for at afsone.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark