Ekstra Bladet

Stjal kostbart udstyr fra hospital

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Videooverv­ågning fra et privathosp­ital på Gyngemose Parkvej i Søborg er politiets bedste spor i opklaringe­n af et omfattende tyveri, der skete mellem klokken 1.40 og 3.50 natten til lørdag 27. juni.

To maskerede tyve brød ind på hospitalet og stjal to ultralyds- skannere til en værdi af et par hundrede tusinde kroner. De stjal også designerst­ole og brød en række skabe op i jagten på flere værdier. Udbyttet blev kørt væk i en lys varevogn, muligvis en ældre Ford Transit.

Vestegnens Politi er opmærksom på, at der kan være tale om et bestilling­styveri, fordi skannerne ikke er noget man umiddelbar­t kan sælge uden at have en ’ kunde’ i forvejen.

De senere år har der været en række eksempler på, at profession­elle tyve har stjålet kostbart udstyr fra hospitaler. Udstyret ender formentlig i udlandet.

Kan genkendes

På Vestegnens Politis hjemmeside kan man se en overvågnin­gsfilm af de to tyve, som på et tidspunkt gemmer sig bag en skranke, og den ene taler i mobiltelef­on.

– Det er gode billeder, så de må kunne identifice­res, hvis nogen genkender dem, siger politikomm­issær Andreas Mollerup.

Den ene af tyvene har et mærke – muligvis et modermærke eller et ar – i panden over højre øje. Mændene er cirka 170- 185 cm høje og spinkle til almindelig­t bygget.

I oktober sidste år blev seks colombiane­re, tre mænd og tre kvinder, hver idømt to et halvt års fængsel for at have stjålet hospitalsu­dstyr for 13 millioner kr. 23. februar 2019 fra Regionshos­pitalet i Herning. De havde også forsøgt at stjæle udstyr for 17 millioner kr. fra Sydvestjys­k Sygehus.

Sagen var en del af et europæisk sagskomple­ks om tyverier af hospitalsu­dstyr for 450 mio. kr.

 ?? POLITIFOTO ?? Politiet har fine fotos af de to indbrudsty­ve. Den ene har et mærke i panden over højre øje. Hvem kender ham?
POLITIFOTO Politiet har fine fotos af de to indbrudsty­ve. Den ene har et mærke i panden over højre øje. Hvem kender ham?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark