Ekstra Bladet

Jeg følte mig forkert

Katinka fandt sin plads, da hun fandt scenen og musikken. Efter lang tid uden spillejobs på grund af coronaviru­s glæder hun sig derfor til at spille en intim koncert på Ekstra Bladets hjemmeside

- EMMA B. VINKEL FOTO: ALEKSANDER KLUG ebv@ eb.dk

Katinka Bjerregård lever med sine indre dæmoner.

Den 29- årige sanger og sangskrive­r følte sig forkert gennem hele sin folkeskole­tid. Hun følte først, at hun fandt sit ståsted, da hun opdagede, at hun kunne være sig selv på scenen med sin ukulele i hånden.

Skal spille koncert på et ganske særligt sted – i København Zoo ved pandaerne

cert kommer til at vise en anden og mere skrøbelig side af deres musik.

– Det bliver mere intimt end normalt, fordi det bare bliver guitar og ukulele. Sangene er kogt ned til essensen og barberet ned til det, det handler om, fortæller Katinka, der sidste år blev mor til tvillinger.

Passede ikke ind

Katinka, som er kendt for sin skrålende, langsommel­ige og udstrakte vokal på numre som ’ 2000 meter i frit fald’ og ’ Vi er ikke kønne nok’, skriver, så man kan mærke hende. Og når hun skriver tekster, er det med afsæt i sit eget indre.

– Min folkeskole­tid var ikke nogen succes. Det var år i mit liv, hvor jeg følte mig meget forkert. Jeg har stadig nogle knuder, som jeg også stadig kan mærke til. Jeg følte mig skæv, og at jeg ikke kunne være mig selv, siger hun.

Katinka fortæller, at hun

– Selvtillid­en fik virkelig et hak i tuden i den tid, hvor man skal bygge den op. Det mørke sidder stadig på rygraden.

– Men med musikken kan jeg gøre noget mørkt til noget smukt, siger hun.

Ny musik i vente

Katinka var sidst pladeaktue­l i 2018, men efter sommeren skal hun og resten af bandet tilbage og skrive nyt materiale. Og det bliver helt sikkert stadig tekster skrevet direkte fra hjertet.

– Jeg tror aldrig, jeg lan

Jeg kan godt føle mig amputeret, når jeg ikke kan stå på en scene

Min folkeskole­tid var ikke nogen succes

der helt. Selvom jeg har en dejlig mand og så videre. Der er bare aldrig styr på livet.

– Nu, hvor jeg er mor, skal jeg kunne skrive fra et kaossted. Det kan være magisk med tvillinger­ne, men korthuset er nærmest hele tiden ved at vælte. Men det er også kaos i sig selv at være musiker, siger hun.

Katinka Bjerregaar­d og Simon Ask blev til bandet Katinka i 2012. Siden da er bandet blevet to medlemmer større, og de har blandt andet vundet DR’s talentudvi­klingsprog­ram KarriereKa­nonen og vundet flere priser.

 ??  ?? Jeg vil mærke mig selv
– Jeg kan godt lide at kunne mærke mig selv i musikken, for så kan andre måske også mærke noget i sig selv, siger Katinka, der glæder sig til at spille en mere intim koncert i København Zoo.
Jeg vil mærke mig selv – Jeg kan godt lide at kunne mærke mig selv i musikken, for så kan andre måske også mærke noget i sig selv, siger Katinka, der glæder sig til at spille en mere intim koncert i København Zoo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark