Ekstra Bladet

Michael Rasmussen: Malk koen en ekstra gang

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Umiddelbar­t er det skuffende nyt, at starten på Tour de France til næste år ikke kommer til at foregå i Danmark, men Ekstra Bladets cykelkomme­ntator, Michael Rasmussen, kan godt se det positive i det.

– Jeg forstår udmærket, hvis København står fast på 2021, men hvis man nu valgte at rykke starten i København til 2022, så har man jo faktisk fået et års gratis reklame som by, og de får mulighed for at malke koen en ekstra gang, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Arrangemen­ter kolliderer

Københavns overborgme­ster, Frank Jensen, har tidligere afvist, at Tour de France- arrangører­ne kunne rykke Tour- start en uge frem til 25. juni, så Touren ikke kolliderer med OL, og det er sikkert derfor, at der nu spekuleres i at rykke 2021- starten til Bretagne og måske køre i København året efter. at rykke Tour de Francestar­ten til 2022, så kunne man forlænge effekten af København som stor sportsby.

– Man må formode, at kontrakten er på plads, så det i gåseøjne ’ bare’ er en justering af årstallet, vurderer Michael Rasmussen.

Logistisk udfordring

Han anerkender, at der formentlig vil være en logistisk udfordring omkring hotelværel­ser og lignende.

– Om Tour de France må man formode, at den resterende del af løbet i 2021 køres uændret, så det blot er de første tre dage, der ændres, siger Rasmussen.

– Er det et prestigeta­b for Danmark alligevel ikke at kunne holde Tour- start i 2021?

– Nej, det synes jeg ikke. Der er jo ikke noget, der bliver taget fra Danmark. Det vil blot blive udskudt på grund af ekstraordi­nære omstændigh­eder, siger Rasmussen.

Forudser konflikter

Sportsligt går mange danske ryttere og glæder sig til Tour- starten i København. Michael Rasmussen mener dog ikke, at en udskydelse fra 2021 til 2022 vil påvirke det store.

– Vi må jo formode, at Fuglsang endnu ikke er gået på pension om to år, og uanset hvad så er det jo ikke afgørende etaper, der køres på dansk grund, så det er ligegyldig­t, siger Rasmussen.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Michael Rasmussen mener, at der kan komme ekstra fokus på København som sportsby, hvis vi har store arrangemen­ter to år i træk.
FOTO: EKSTRA BLADET Michael Rasmussen mener, at der kan komme ekstra fokus på København som sportsby, hvis vi har store arrangemen­ter to år i træk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark