Ekstra Bladet

Bliver eneejer af FC Nordsj.

- POUL FERDINAND pf@ eb.dk

I fremtiden bliver det engelske Tom Vernon, der alene sidder på magten i Superliga- klubben FC Nordsjælla­nd.

Det står klart, efter at forretning­smanden i går meddelte, at han har købt de øvrige investorer ud.

– Det har hele tiden været planen at købe investorer­ne ud, når vi fik muligheden for det – både fra deres og vores side. De trådte til med en stor støtte til os, da vi havde brug for det og havde muligheden for at investere i en fantastisk klub som FCN, og det gjorde de uden profit i sigte, forklarer Vernon i en pressemedd­elelse.

Overtagels­en kan lade sig gøre, fordi Tom Vernon har lånt 55 mio. kroner i Danske Bank. For de penge har han kunnet øge sin aktiebehol­dning fra 50 til 100 procent.

Afrikansk opbakning

Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi FCN- bestyrelse­sformanden har fået opbakning fra den afrikanske milliarder- familie, Mansour- gruppen.

– Vi har valgt ikke at betale lånet med for eksempel transferin­dtægter fra spillersal­g eller andre af klubbens indtægter, da vi ikke vil påvirke klubbens og vores to akademiers drift. Derfor har vi lånt pengene i Danske Bank til det, vi opfatter som meget konkurrenc­edygtige vilkår, forklarer Tom Vernon den store manøvre.

Vi har valgt ikke at betale lånet med for eksempel transferin­dtægter fra spillersal­g

DR skriver, at Mansourfam­ilien gennem et selskab på Caymanøern­e, Man Sports Limited, har stillet fuld garanti for lånet.

Tom Vernon, der købte sig ind i FCN i 2015, sidder også på 96,25 procent af aktierne i Right to Dream Limite, der blandt andet driver fodboldaka­demi i Ghana

Her spiller FC Nordsjælla­nd en væsentlig rolle, da klubben fungerer som indgang til det europæiske marked for de største talenter fra akademiet.

 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Tom Vernon er mere end nogensinde den stærke mand i FC Nordsjælla­nd.
FOTO: LARS KRABBE Tom Vernon er mere end nogensinde den stærke mand i FC Nordsjælla­nd.
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? FCN’s når det går hedest til i Farum.
FOTO: PHILIP DAVALI FCN’s når det går hedest til i Farum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark