Ekstra Bladet

Gæster i heroisk indsats

Takket være gæster og personale på Restaurant Kadeau er skaderne efter brand overskueli­ge

- EMMA BUSK eb@ eb.dk

De gæster, der torsdag aften satte sig til bords på den bornhomske Restaurant Kadeau for at nyde et Michelin- stjernet måltid, vendte i stedet hjem en dramatisk oplevelse rigere.

Kort før klokken 22, da restaurant­en ifølge direktør Magnus Klein Kofoed var stuvende fuld af gæster, udbrød der brand i køkkenet, og brandvæsne­t måtte tilkaldes.

I går morges var skadernes fulde omfang endnu ikke klarlagt, men ifølge Magnus Klein Kofoed står det – takket være gæster og personale – ikke så slemt til

– Der er et hjørne af bygningen, der skal bygges op igen, men vi skal heller ikke gøre det større, end det er. Det er selvfølgel­ig rigtig ærgerligt, at det er sket, men når det så er sagt, har vi været heldige.

– Der blev handlet fuldstændi­g korrekt, og der blev brugt masser af energi fra både personale og gæster på at slukke branden. Så det var en heroisk indsats, som har resulteret i, at skaderne blev minimeret. Så nu afventer vi, hvad de kloge mennesker har at sige, siger han..

Revne i stenovn

Magnus Klein Kofoed fortæller, at politiet endnu ikke har færdiggjor­t de undersøgel­ser, der skal fortælle, hvordan branden opstod.

Formodning­erne går dog på, at der kan have været tale om en revne i en stenovn.

Ingen kom til skade under branden, og forhåbentl­ig går der ikke længe, før Restaurant Kadeau igen kan slå dørene op for gæsterne.

– Der går dage, men om det er fem, otte eller 11 dage, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan ikke garantere noget, men jeg tror ikke, der går uger, siger Magnus Klein Kofoed.

Kadeau har også en restaurant i København, mens den på Bornholm ligger i Aakirkeby.

Der blev handlet fuldstændi­g korrekt

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Billigt sluppet
Der går dage, men ikke uger, før Restaurant Kadeau igen kan åbne.
FOTO: FINN FRANDSEN Billigt sluppet Der går dage, men ikke uger, før Restaurant Kadeau igen kan åbne.
 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Mændene bag Kadeau ( fra venstre, red.) Magnus Klein Kofoed, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed har også en restaurant i København.
FOTO: MARTIN LEHMANN Mændene bag Kadeau ( fra venstre, red.) Magnus Klein Kofoed, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed har også en restaurant i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark