Ekstra Bladet

Sådan lyder vejrudsigt­en med få undtagelse­r de kommende dage, og det vækker langt fra begejstrin­g hos campingfol­ket

REGN, REGN OG ATTER REGN:

- ELISE RASMUSSEN FOTO: RENÉ SCHÜTZE Vejrgudern­e har ikke opdaget, at der står juli i kalenderen Det må da komme på et tidspunkt – det sommervejr epr@ eb.dk

En vandpyt i gruset foran bommen ind til campingpla­dsen byder velkommen.

Normalt strømmer gæsterne til stranden nu, men denne gråvejrsda­g skimter man ikke et øje. De fleste holder sig i egen vogn indtil op ad formiddage­n.

Mens mange danskere mere eller mindre frivilligt holder sommer i Danmark i år, har vejrgudern­e nemlig ikke opdaget, at der står juli i kalenderen.

Indtil videre har vi ifølge DMI haft den koldeste juli i 41 år, og for at gøre det danske sommervejr endnu bedre, regner det mange steder.

Ikke det samme

Da Ekstra Bladet fredag besøgte Egense Strand Camping i Nordjyllan­d, dryppede det fra oven efter en nat, der lokalt bød på op til 20 millimeter regn – altså knap en tredjedel af, hvad der normalt falder hele måneden.

– Vi kan virkelig mærke, at vejret ikke er med os i år. Normalt går folk glade forbi. De siger godt nok, at det ikke gør så meget, men vi kan godt mærke på dem, at det alligevel ikke er helt det samme, når det regner, fortæller indehaver Laila Riise til Ekstra Bladet.

Hun driver campingpla­dsen sammen med sin mand, Steen Eriksen, på 16. år. De er vant til den ustadige danske sommer, men der plejer nu at komme lidt flere solskinsda­ge indimellem, husker parret – og det kan mærkes på bundlinjen.

Skidt issalg

– Vi plejer at have mange cyklister, der bare overnatter en enkelt dag, og dem er der næsten ingen af i år. Og issalget er voldsomt lavt, siger campingmut­ter.

Alligevel holder de humøret højt. Det er man nødt til, når man ejer en campingpla­ds her til lands.

– Nu håber vi bare på, at august bliver bedre. Det må da komme på et tidspunkt - det sommervejr.

 ??  ?? – Mange kommer her, fordi de er glade for naturen, og get med vejret, men især for dem med børn, er det all lunde, siger Steen Eriksen og Laila Riise, indehavere a
– Mange kommer her, fordi de er glade for naturen, og get med vejret, men især for dem med børn, er det all lunde, siger Steen Eriksen og Laila Riise, indehavere a

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark