Ekstra Bladet

Ignorant og afstumpet

-

er ikke et råb om med

DENNE KLUMME lidenhed.

Denne klumme er ikke en offergørel­se af min familie samt øvrige flygtninge i Danmark.

Tværtimod er disse mennesker mentalt mere robuste end de politikere, jeg nu har tænkt mig at udstille. Det er disse politikere, der er de ægte ofre. Ofre for deres egen ignorance og afstumpeth­ed.

blandt andre om Pernille VerJEG TALER mund fra Nye Borgerlige og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

Mange flygtninge, herunder min familie, har oplevet tortur, bomber og henrettels­er.

Lad mig for et øjeblik tage dig, kære læser, med tilbage til 70erne og 80erne i Iran. Så går det måske op for dig, hvor vanvittigt det er, når vores politikere taler om mennesker fra Mellemøste­n, som var de ukrudt.

familie oplevede – MIN ALLERNÆRME­STE i deres kamp for demokrati og frihed – at blive spærret inde, få bind for øjnene og høre deres bedste venner blive torteret.

Min allernærme­ste familie oplevede – i deres kamp for demokrati og frihed – at deres venner blev henrettet ved hængning i kraner lige udenfor deres lejligheds­vinduer, midt inde byen.

familie blev også MIN ALLERNÆRME­STE torteret med pisk, knivstik og i flere tilfælde henrettet, fordi de kæmpede for demokrati og frihed.

Efter at have væltet Shahen, derefter forsøgt at vælte det islamistis­ke styre og slutteligt befinde sig midt i en luftbombek­rig mellem Iran og Iraq, blev den endelige beslutning om at flygte truffet. Først dér. Ikke før.

Danmark ikke rigtig kender HVIS MAN I nogen af de flere tusinde ikke- vestlige mennesker med disse skæbner, er det klart, at man kommer til at fremstå både ignorant og afstumpet.

Tænk engang, at nærmest hele den ydre højrefløj plaprer uvidende løs om, at disse mennesker da bare skal blive i deres hjemland og kæmpe.

ENGANG, at Pernille Vermund sidTÆNK der på sin rige ægtemands luksusyach­t og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt, der bare skal tage sig sammen og/ eller rejse hjem.

Tænk engang, at Martin Henriksen og resten af Dansk Folkeparti ikke vil acceptere mennesker med ovennævnte skæbner, hvis ikke de fejrer jul og spiser svinekød.

Min allernærme­ste familie blev torteret med pisk, knivstik og i flere tilfælde henrettet

af nutidens flytninge i FLERE TUSINDE

Danmark har rent faktisk kæmpet med livet som indsats.

Det er mere at prale af end Pernille Vermund, der hovedsagel­igt kæmper for Danmark gennem selfies på de sociale medier og Martin Henriksen, der hovedsagel­igt kæmper for Danmark gennem stegt flæsk.

Jeg har lavet rigtig mange timers samtalerad­io, hvor blandt andre danske jøder, der oplevede og overlevede besættelse­n har ringet ind.

MÅBER, ligesom jeg, også over Nye DE

Borgerlige­s og Dansk Folkeparti­s ignorance og afstumpeth­ed overfor nutidens flygtninge.

Ja, et sådant menneskesy­n kræver enten, at man er komplet usmagelig eller totalt frakoblet virkelighe­den. Begge dele er også en mulighed.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX ?? Tænk engang, at Pernille Vermund sidder på sin rige ægtemands luksusyach­t og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt, skriver Nima Zamani om lederen af Nye Borgerlige­s måde at omtale flygtninge på.
FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX Tænk engang, at Pernille Vermund sidder på sin rige ægtemands luksusyach­t og nærmest omtaler disse mennesker som ukrudt, skriver Nima Zamani om lederen af Nye Borgerlige­s måde at omtale flygtninge på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark