Ekstra Bladet

Skandaledi­rektør ramt af konkurs

- NICOLAJ VORRE ANDREAS L. MUNK nivo@ eb.dk; munk@ eb.dk

Nu strammes nettet for alvor om kendisfirm­aet ACT. Global og direktør Carsten Jensen, som de seneste mange måneder har stået midt i en shitstorm.

Direktøren­s private selskab, Smartkeepe­r Holding, som ejer en stor del af ACT. Global, er taget under konkursbeh­andling.

Det fremgår af en meddelelse i Statstiden­de. Samtidig er advokat Per Hald indsat som kurator.

I en kortfattet mail til Ekstra Bladet skriver Carsten Jensen, at han regner med at kunne afværge konkursen.

’ Vi har nogle indbetalin­ger, der har været forsinket, det er desværre sådan’, skriver han.

Han har ikke svaret på spørgsmål om, hvem der står bag konkursbeg­æringen.

Konkursbeg­æringen mod ejerselska­bet Smartkeepe­r Holding er den foreløbige kulminatio­n på en bemærkelse­sværdig nedtur for ACT. Global, der sælger midler til bakteriebe­kæmpelse.

Fra succes til fiasko

Længe lignede selskabet nemlig en succes, og kendte erhvervsfo­lk som barkongen Adam Falbert, milliardær­en Johan WedellWede­llsborg samt Lagkagehus­et- stifter Ole Kristoffer­sen har de senere år investeret i selskabet.

Det samme har en stribe tidligere landsholds­spillere i fodbold samt den statslige lånefond Danmarks Grønne Investerin­gsfond.

Men i starten af året kom ACT. Global pludselig ud med et chokerende underskud på hele 120 millioner kroner.

Kort efter kunne Ekstra Bladet afsløre, at direktør Carsten Jensen slæber et spor af konkurser og kontrovers­er bag sig.

Vi har nogle indbetalin­ger, der har været forsinket

Nøglefolk trak sig

I kølvandet på det store underskud startede Erhvervsst­yrelsen en undersøgel­se af regnskaber­ne ACT. Global.

Målet var at finde ud af, om der er sket lovbrud i selskabet.

Myndighede­rnes undersøgel­se er endnu ikke afsluttet, men den store blæst omkring ACT. Global har allerede fået store konsekvens­er for selskabet. i

Nøglefolk som formand Brian Mollerup, bestyrelse­smedlem Ole Kristoffer­sen, finansdire­ktør Simon Hove og rådgiveren Helge Sander ( tidligere Venstremin­ister, red.) har alle trukket sig fra selskabet.

Og for nylig meddelte Carsten Jensen så til Ekstra Bladet, at ACT. Global også var i gang med at forlade sit store hovedkonto­r på Amager.

På jagt efter penge

Men direktøren har tilsynelad­ende ikke opgivet håbet om at redde sit selskab.

Han er således gået på jagt efter endnu flere millioner hos investorer.

’ Vi er i dialog med flere interesser­ede parter, og vi forventer at rejse et større millionbel­øb’, oplyste Carsten Jensen for få uger siden til Ekstra Bladet.

Om den mission lykkes, er endnu uvist.

 ??  ??
 ?? FOTO: NIKOLAI LINARES/ RITZAU SCANPIX ?? ACT.Globals direktør og hovedaktio­nær, Carsten Jensen, er blevet ramt af en konkurssag i sit personlige selskab.
FOTO: NIKOLAI LINARES/ RITZAU SCANPIX ACT.Globals direktør og hovedaktio­nær, Carsten Jensen, er blevet ramt af en konkurssag i sit personlige selskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark