Ekstra Bladet

Afblæs den katastrofa­le aftale

-

Blå blok og Dansk Folkeparti må stå sammen om at få annulleret EU- aftalen, for det var da godt nok en katastrofe, at Mette Frederikse­n gik med til den.

Vi er med i et fællesmark­ed, som efter salamimeto­den gennem årerne er udvidet til en enorm bureaukrat­isk union. Især efter Brexit er unionen en kaotisk farce.

Danskerne må kræve en demokratis­k folkeafste­mning om afgivelse af national suverænite­t.

Når det handler om at afgive selvstændi­ghed, plejer danskerne at stemme nej, lige som vi så med euroen - det viste sig at være klogt stemt, for mønten blev ingen succes.

Flertallet er slet ikke interesser­ede i Europas Forenede Stater, men derimod i, at vi beholder vores stærke, nordiske nationalst­at.

England er trådt ud af unionen efter årelang kamp. Men de gjorde det! Lad os gøre det samme.

Vi har vi aldrig sagt ja til en føderal stat med fælles mønt og fælles hæftelse af gæld.

Først må der kræves en folkeafste­mning om, hvorvidt danskerne vil sige ja til den føderale mastodont, som EU er blevet. Ellers gælder aftalen ikke! Det drejer sig ikke kun om det ekstra årlige bidrag på 4,5 mia. til EU’s slunkne kasse og milliardst­øtte til giftigt industrila­ndbrug m.m.

Det drejer sig især om den føderale fællesgæld på 750 mia. kr., som stavnsbind­er medlemslan­dene for evigt, så udmelding herefter bliver umuligt.

EU har strategisk koblet de evige gældsprobl­emer sammen med den aktuelle coronakris­e-genopretni­ng af de hårdt ramte sydeuropæi­ske lande.

Else Skovløber Sønderby

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n har i løbet af ugen forhandlet en historisk EU- aftale på plads sammen med stats- og regeringsl­ederne i de øvrige EU- lande.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n har i løbet af ugen forhandlet en historisk EU- aftale på plads sammen med stats- og regeringsl­ederne i de øvrige EU- lande.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark