Ekstra Bladet

DANSK TOURSTART UDSKYDES Håber nu på Tour de France kommer til Danmark i 2022

- NIELS NEDERGAARD nn@ eb.dk

Tour de France- starten i Danmark til næste sommer hænger i en tynd tråd.

Det bekræftede Københavns overborgme­ster, Frank Jensen, fredag over for DR. Han forsikrer dog, at Tour- starten nok skal ende i Danmark.

– Det er mest sandsynlig­t, at Tour- starten i Danmark flyttes til 2022, siger han og afviser samtidig, at Danmark helt mister starten på verdens største cykelløb. Det kommer ikke på tale, at Touren ikke kommer til Danmark og København, sagde Frank Jensen i går til DR.

– Jeg kan sige med fuldstændi­g ærlighed, at ASO har besluttet sig for, at de vil bringe verdens største cykelløb til København. De slipper ikke, og de vil gerne os. Det er to parter, der ikke slipper hinanden. Vi prøver at finde løsninger, siger han.

Tre danske etaper

Den oprindelig­e plan var ellers, at Tour de France skulle starte i Danmark i 2021, hvor de danske landeveje skulle lægge asfalt til ’ Grand Depart’ med hele tre etaper. Men det bliver der med stor sandsynlig­hed ikke noget af.

Historien kom i første omgang frem i det franske medie Le Télegramme, der kunne fortælle, at den danske Tour- start i 2021 var i overhængen­de fare for at overgå til Bretagne.

Årsagen skyldes, at Tourstarte­n næste sommer falder sammen med både OL og EM. Det vil sandsynlig­vis stjæle en del af opmærksomh­eden fra Tour de France- starten, og derfor ønsker ASO altså at få flyttet løbet.

Tæt med begivenhed­er

I første omgang da Danmark blev tildelt Tour de France- starten, var det ellers meningen, at EM skulle afvikles denne sommer, og det samme skulle OL, men sådan blev det altså ikke grundet coronapand­emien.

Derfor ønsker ASO at få flyttet løbet, så den franske Grand Tour ikke ramler sammen med de andre store sportsbegi­venheder, der også finder sted næste sommer.

– Vi har haft kontakt til den Internatio­nale Cykelunion, UCI, og Den Internatio­nale Olympiske Komité, IOC, og de står fast. De vil ikke flytte linjeløbet, og derfor skal Touren flyttes, siger Frank Jensen.

Tour de France skulle efter planen have startet i Danmark 2. juli i 2021 med en enkeltstar­t i København, hvorefter der skulle køres to etaper yderligere på dansk grund. i løbet af

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark