Ekstra Bladet

IKKE SÅDAN VI ARBEJDER

Sønderborg­s borgmester, Erik Lauritzen (S), føler sig forbigået af de franske arrangører V- Borgmester: Borgerne skal ikke betale

- NIELS NEDERGAARD Respekt for, at det for ASO og franskmænd­ene var en meget vanskelig situation, men vi burde have været informeret NIELS NEDERGAARD FOTO: KATRINE MARIE KRAGH nn@ eb.dk nn@ eb.dk

Tour de France- starten i Danmark bliver med stor sandsynlig­hed flyttet fra 2021 til 2022. I Sønderborg, der skulle lægge asfalt til målstregen på tredje etape, er man ikke tilfredse med, at man ikke blev informeret om, at Tour- starten i 2021 var i fare.

Det fortæller Sønderborg­s borgmester og formand for Tour- starten i byen, Erik Lauritzen, til Ekstra Bladet.

– Hvis det virkelig er sådan, at der ikke har været sendt meldinger om, at man afsøgte andre muligheder, før den artikel i det franske medie, så synes jeg ikke, at det er i orden. Men den må vi jo tage med franskmænd­ene i det efterfølge­nde forløb og fortælle, at det ikke er sådan, at vi arbejder sammen, siger Erik Lauritzen.

– Så I føler jer forbigået en smule? Er det sådan, jeg skal forstå det?

– Ja, det synes jeg da, at vi må gøre. Jeg er da ærgerlig over, at det har givet så dårlige vibratione­r. Jeg havde respekt for, at det for ASO og franskmænd­ene var en meget vanskelig situation, men vi burde have været informeret om, at vi

Venstres formand for Beskæftige­lses– og Integratio­nsudvalget, Cecilia Lonning- Skovgaard, er bange for, at en udsættelse af Tour- starten i Danmark kan blive meget dyr.

Det fortæller hun ovenpå nyheden om, at den danske Tour- start i 2021 med stor sandsynlig­hed bliver rykket til 2022.

– Der er jo både gode og dårlige ting ved det. Man kan jo sige, at Touren kommer til at stå alene, og det samme gør EM, og man kan have fuldt fokus på de to ting alene. Men det, der taler imod, er, at der er et

Sønderborg­s borgmester, Erik Lauritzen ( S), er utilfred med Tour- arrangører­nes manglende informatio­n om ændringern­e af Tour- starten.

nu kiggede på et alternativ, uddyber Sønderborg- borgmester­en

Til gengæld er man i Sønderborg overbevist om, at Tour de France fortsat vil komme til Danmark. Derfor mener den danske medarrangø­r også, at det er det rigtige at udsætte løbet til 2022.

– Jeg har ikke noget belæg for at tro, at det skulle ske, at det aflyses. Jeg tænker, at når den franske præsident har stået i København og glædet sig sammen med statsminis­teren i sin tid, så går man heller ikke væk fra det. Jeg har fuld tillid til, at det gode samarbejde med franskmænd­ene økonomisk mellemvære­nde. Hvem skal betale udgifterne til Alex Pedersen og de andre og betale deres løn et år længere? spørger Cecilia Lonning- Skovgaard.

Tocifret millionbel­øb

– Har du nogen idé om, hvor mange udgifter der vil være tale om med en udsættelse af Tour- starten?

– Jeg går ud fra, at det er noget, som man sidder og forhandler om nu, men vi snakker i hvert fald et tocifret millionbel­øb bare til lønninger, hvis man tager, hvem der centralt sidder i den der komité, og hvem der sidder ude i kommunerne til at lave markedsføs­ikrer, at det også kommer til Danmark.

– Når alt kommer til alt, så ville det at flytte det en uge eller et par dage være utroligt omfattende. Det ville være en meget stor udfordring hele vejen rundt, og derfor er jeg også ved at være der, hvor jeg tænker, at det måske er den bedste løsning for alle at udskyde det et år og så være sikre på, at vi er ude over coronabegr­ænsninger og andre usikkerhed­sfaktorer, lyder det fra Erik Lauritzen.

Tour de France skulle oprindelig­t finde sted i Danmark fra 2- 4. juli i 2021. ring osv. siger hun.

– Så er det også et kæmpe bet for de kommuner uden for København, der havde glædet sig til at se Touren næste år, og som ikke havde den konflikt, som vi havde med EM. Her tænker jeg på hoteller osv. De sidder jo nok og synes, at det er lidt træls.

– Men kan I overhovede­t leve med hos Venstre, at man udskyder løbet endnu et år, og er du enig i beslutning­en, der er blevet truffet?

– Det er jo klart, at det ville være total nedtur, hvis vi skulle miste Touren helt. Men det er klart, at hvis man udskyder det til 2022, så tror jeg, det er en rigtig god idé, men det er klart, at vi skal have styr på det økonomiske mellemvære­nde, som der bliver.

– Og der vil min tanke være, at Tour- organisati­onen der har bedt om at få det her flyttet også samler regningen op, for de ekstra omkostning­er, der måtte være. Jeg kan ikke se, at det skulle være de københavns­ke skatteborg­ere, der skal betale regningen. Så ja, vi kan godt leve med, at man rykker det et år, men så regner vi også med, at der er nogle, der kommer og samler regningen op, lyder det fra Cecilia Lonning- Skovgaard.

Kender ikke udgifterne

Københavns overborgme­ster, Frank Jensen, er godt klar over, at det kan komme til at koste dyrt at rykke den danske Tour de France- start. Han vil dog endnu ikke male fanden på væggen.

– Vores kommunalbe­styrelser og vores borgere skal vide, hvad det koster at flytte det til 2022, hvis det er der, det ender, siger han til TV2 News.

Ingen kommentar fra ASO

Ekstra Bladet har været i kontakt med Tour de France- organisati­onen ASO. I en mail lyder svaret dog klart.

’ Jeg er ked af det, men ASO ønsker ikke at kommentere sagen,’ lyder det fra ASO.

Ekstra Bladet har ligeledes forsøgt at få en uddybende kommentar fra Frank Jensen, men han er på ferie og ønsker ikke at udtale sig.

 ?? FOTO: GONZALO FUENTES/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Må nøjes med Bretagne
Tour de France’ stjerne må efter alt at dømme nøjes med køre rundt i Bretagne
2021. i stedet Danmark i
FOTO: GONZALO FUENTES/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Må nøjes med Bretagne Tour de France’ stjerne må efter alt at dømme nøjes med køre rundt i Bretagne 2021. i stedet Danmark i
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark