Ekstra Bladet

Tour de France- start i København er en drøm

Om det bliver næste år eller i 2022 betyder mindre

- BRIAN ASKVIG ask@ eb.dk

Fra sin gamle hjemby Lucca i Toscana i Italien, drømmer Bjarne Riis om en Tour- start i Danmark.

LUCCA ( Ekstra Bladet): Han trækker på skuldrene og slår ud med hånden. Hvad skal han sige? Om det bliver det ene eller det andet har han ingen som helst indflydels­e på. Bjarne Riis glæder sig bare til Tourstarte­n i København, og om det bliver næste år eller i 2022 betyder mindre.

– Jeg går ud fra, at politikern­e gør, hvad der er bedst for Danmark og ikke bare plejer deres egne politiske interesser. Det er det, de er valgt til at gøre, siger Bjarne Riis.

– Hvis de ikke kan det, så bør de finde noget andet at lave. Kan de ikke adskille tingene, så ser det skidt ud, siger Riis.

Vi sidder i Lucca, hans gamle hjemby i Toscana i Italien, og spiser frokost og taler om Tour de France 2020. Løbet bliver skudt i gang om en måned, men alles opmærksomh­ed synes lige nu at være rettet mod de kommende år.

Danmark må vente

Tour- arrangør ASO ønsker at flytte den danske Tourstart næste år til 2022, fordi løbet ligger ubekvemt presset inde mellem EM i fodbold og OL i Tokyo.

På grund af coronakris­en er begge mega- arrangemen­ter, som skulle være afholdt i år, udskudt til 2021. Fire EM- kampe skal spilles i Parken i København, og Tour- starten er dermed låst på de for længst fastlagte datoer i begyndelse­n af juli.

Det betyder så i sidste ende, at de måske afgørende etaper mod slutningen af Touren drukner i OL- åbningsfes­tlighedern­e i Tokyo, mens OL- landevejsl­øbet vil blive kørt samtidig med sidste etape i Touren.

En løsning er at lade Touren begynde en uge tidligere, men det må så ske i et andet land end Danmark. Bretagne i Frankrig er ifølge franske medier inde i billedet. Touren kunne så i stedet komme til København og Danmark i 2022.

Vi må indrette os

– Vi har alle set frem til at få Touren til Danmark i 2021, og jeg ser gerne, at det sker.

Jeg glæder mig til det, siger Bjarne Riis.

– Men hvis det bliver året efter, ja, så må vi bare indrette os efter det. Jeg sidder ikke med de her ting til daglig, så jeg har ikke forudsætni­ngerne for at afgøre, om det skal være det ene eller det andet år.

– Jeg kan bare sige, at dem, der er valgt til at varetage Danmarks interesser og gøre, hvad der er bedst for Danmark, må træde i karakter og gøre det, siger Bjarne Riis.

Han er i denne sæson tilbage i cykelsport­ens superliga som teammanage­r efter fem års fravær. Det sydafrikan­ske NTT Pro Cycling hyrede ham i januar som øverste sportslige leder, og han gør i den egenskab comeback i Tour de France i næste måned.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE
 ?? FOTO: ANDREAS HAUBJERG ?? – Vi snakker i hvert fald et tocifret millionbel­øb bare til lønninger, siger borgmester Cecilia LonningSko­vgaard ( V) om de ekstra udgifter, der løber på med et års udsættelse af Tour- starten i Danmark.
FOTO: ANDREAS HAUBJERG – Vi snakker i hvert fald et tocifret millionbel­øb bare til lønninger, siger borgmester Cecilia LonningSko­vgaard ( V) om de ekstra udgifter, der løber på med et års udsættelse af Tour- starten i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark