Ekstra Bladet

Bekræfter favorit- klub

Pierre- Emile Højbjerg likede i går et tweet om, at han helst vil til Tottenham

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Pierre- Emile Højberg vil ikke forlænge kontrakten med Southampto­n, der udløber om et år, og Everton og Tottenham har længe ført an i kampen om danskeren.

På rygteplan har meldingen været, at Højbjerg egentlig helst ville til Tottenham, men nu har den danske midtbanesp­iller officielt så godt som bekræftet den tese.

I går har Højbjerg meget bemærkelse­sværdigt liket et tweet fra den tyske Sport1- journalist Florian Plettenber­g fra torsdag aften.

Her skriver journalist­en en Højbjerg-opdatering:

’ Ifølge mine informatio­ner, så er Tottenham klubben, som han vil skifte til denne sommer.’

Ups! eller bevidst

Om Højbjerg ved en fejl og et øjebliks dumhed er kommet til at like tweetet, eller om der er tale om et bevidst og måske genialt næste skridt i en forhandlin­gsstrategi, der skal sende danskeren til Tottenham frem for Everton eller andre klubber, vides ikke.

Men Højbjerg er normalt ikke en person, der kaster om sig med likes og opdatering­er på Twitter.

Seneste like er fra 30. juni, mens 10. juli var dagen, hvor han senest gav lyd fra sig, da han omtalte sig som den lykkeligst­e mand efter at være blevet far til Theo.

Helt tilbage under coronapaus­en dukkede rygtet om Tottenham og Højbjerg op for første gang.

– Det er en stor klub, og jeg tror, at Christian Eriksen har gode minder derfra. Det vigtigste er dog, at jeg koncentrer­er mig om Southampto­n og på genopstart­en af sæsonen. Hvad der sker i fremtiden, må man tage, som det kommer, sagde han dengang til Viaplay.

Problemet har blot været, at Tottenham ikke har villet betale de lige over 200 millioner kroner, som Everton ville betale.

– Med spillerens interesse i deres favør, vil Spurs forsøge at afslutte forhandlin­gerne med Southampto­n, der indtil nu er særdeles frustrered­e over London-klubbens vurdering af Højbjergs værdi. Southampto­n vil bruge Evertons bud mod Tottenham, skrev The Guardian- journalist­en David Hytner onsdag.

Byder for lidt

Ekstra Bladet har tidligere kunnet fortælle, hvordan Højbjerg allerede har været forbi Tottenhams træningsan­læg, men foreløbig skulle London-klubben kun have budt 123 millioner.

Tirsdag forlød det i engelske medier, at Southampto­n havde givet Tottenham 48 timer til at forbedre deres bud, og det kan være i det lys, at Højberg nu i desperatio­n forsøger at sætte pres på.

Hvis der altså ikke er tale om en fejl – foreløbig er liket dog ikke fjernet, og det er næppe tilfældigt ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark